L'excap de llista de la CUP a Barcelona deixa el secretariat de la CUP coincidint amb una polèmica a Twitter

El cupaire afirma que abandona el càrrec per "raons estrictament internes". En el si del secretariat el substituirà Ferran Carbonell

L'empat a l'assemblea de la CUP de diumenge va fer evident la divisió del partit en relació a la investidura d'Artur Mas i l'acord amb Junts pel Sí. En el marc del debat intern de la formació, l'excap de llista de la CUP a Barcelona Xavier Monge ha dimitit del seu càrrec. Per quin motiu? "Obeeix a raons estrictament internes", afirma el mateix Monge a l'ARA. Ara bé, la seva dimissió coincideix en el temps amb la polèmica que va generar dimarts a la nit a Twitter. En una sèrie de piulades va dir, entre altres coses, que el procés era el "major frau de la política catalana". Monge, que és contrari a investir Artur Mas, va fer aquesta piulada abans de tancar el seu compte de Twitter: "Aniria sent hora de posar sobre la taula la pura realitat: el procés és el major frau de la política catalana".

En la seva sèrie de tuits també va definir els darrers tres mesos després de les eleccions com "un mandat inexistent, un full de ruta en blanc i una legislatura morta", i va afegir que es parla d' "investir el major cadàver polític del moment", en al·lusió a Artur Mas. També va negar que del 27-S en sorgís un mandat per la independència: "Ni vam guanyar el 27-S, ni la UE farà res per nosaltres, ni hi haurà cap referèndum pactat. I l'oligarquia catalana no estriparà la baralla".

Malgrat tot, ell aclareix que la decisió de deixar el secretariat estava presa "abans" de la polèmica a les xarxes socials i que l'ha presa personalment.

Ferran Carbonell, nou membre del secretariat

La dimissió de Monge arriba a pocs dies abans que el  consell polític (ampliat) de la CUP es reuneixi per decidir si dóna suport a Artur Mas a la investidura. Monge serà substituït per Ferran Carbonell. Ara bé, el secretariat no té dret a vot en el si del consell polític –tampoc els diputats–, sinó que qui determinarà el resultat seran els representants de les assemblees territorials i de les 11 organitzacions vinculades a la CUP.

Ahir mateix, el secretariat va proposar els escenaris que debatran les assemblees locals i territorials fins al dia 3 de gener. S'hauran de posicionar entre traslladar l'empat de l'assemblea a través de cinc vots a favor i cinc en contra de la investidura d'Artur Mas –o 10 abstencions– o concedir dos vots a favor i vuit abstencions, tal com va proposar l'exdiputat David Fernàndez a l'ARA. En el primer cas, el resultat seria 'no' a Mas, i en el segon, 'sí' a l'actual president en funcions.

 

Més continguts de