PREMIS FUNDACIÓ IRLA
Política 13/03/2012

La fundació d'ERC premia Mònica Terribas

Els republicans reconeixen la tasca en favor de l'espai català de comunicació i la defensa dels mitjans públics de la directora de TVC

Roger Tugas
1 min
Mònica Terribas

BarcelonaEl president de la Fundació Josep Irla –lligada a ERC–, Josep Huguet, ha avançat aquest matí que en l'edició d'aquest 2012 dels premis Francesc Macià premiaran Mònica Terribas per la "seva tasca a favor de l'espai català de comunicació, per la seva defensa dels mitjans públics i per haver convertit Televisió de Catalunya en un mitjà de referència, líder d'audiència, amb una programació de qualitat i que promou desacomplexadament la llengua i la cultura catalanes". L'elecció per unanimitat, segons Huguet, també reconeix l'encert per demostrar que "rigor i audiència són compatibles". Els premis Macià, que arriben a la 5a edició, reconeixen les persones i entitats que han treballat en favor de la cultura i la nació catalana i el premi col·lectiu se l'endurà el projecte Alcover, en la qual hi participen entitats municipals i altres organismes d'arreu dels Països Catalans productors de teatre de petit format en català que fa ruta arreu del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa als premis Lluís Companys, que arriben a la 15a edició i reconeixen accions de caràcter més social, recauran en la categoria individual en Mercè Fluvià, presidenta de la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris, i en la col·lectiva al projecte Barri Cooperatiu, una iniciativa de la Ciutat Invisible i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya per tal de difondre "els valors, la història i les pràctiques del cooperativisme local i comunitari". En ple any del cooperativisme, Huguet ha destacat aquesta fórmula com un "element clau per repensar l'economia" i per "millorar l'eficiència i la resiliència de les empreses". Els dos premis s'atorgaran el vespre del 22 de març en la Nit Irla, al Foment de les Arts i del Disseny.

stats