Política 13/08/2019

Montero afirma ara que les negociacions poden començar "demà o demà passat, quan Podem vulgui"

La ministra d'Hisenda en funcions recalca que no hi haurà govern de coalició

Ara
2 min
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una imatge d'arxiu

MadridLa ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha emplaçat Unides Podem a asseure's demà mateix per reprendre les negociacions de govern de cara a la pròxima investidura del president en funcions, Pedro Sánchez. "Asseiem-nos demà o demà passat, quan Podem vulgui, i parlem del programa polític, aquí és on es generaran les confiances", ha manifestat Montero en una entrevista a Antena 3. Ho ha dit en relació a les declaracions del secretari d'acció de govern de Podem, Pablo Echenique, que havia criticat dilluns que el PSOE esperi fins a finals d'agost o principis de setembre per reprendre el contacte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Precisament la crítica de Podem al PSOE és que es plantegi resoldre la investidura "a l'últim minut" i, per això, aquest dilluns Echenique va apressar els socialistes per reiniciar les converses. Montero, però, ha assenyalat que si les negociacions no comencen "demà o demà passat" és perquè la formació lila les vol engegar des del punt on es van quedar, la proposta del govern de coalició.

A més, la ministra en funcions també ha criticat que és la formació lila qui va anar a l'últim minut" en les negociacions. "Tots els espanyols van ser testimonis del que va plantejar Iglesias a la tribuna", ha denunciat Montero. Al mateix temps ha insistit a Podem que centri la negociació en en les polítiques de govern i "no tant les cadires i competències".

No hi haurà govern de coalició

"Per asseure's [a negociar] volen que prèviament el PSOE els confirmi que hi haurà govern de coalició, no volen seure només per parlar d'un acord programàtic", ha assegurat la dirigent socialista, que considera que Podem vol "incrementar les exigències" de la proposta i els socialistes no acceptaran que hi hagi "un govern dins d'un altre govern".

Per una altra banda, la ministra d'Hisenda en funcions ha insistit al PP i a Ciutadans que s'abstinguin per facilitar la investidura de Sánchez i aconseguir formar govern, i argumenta que el bloqueig polític és "responsabilitat col·lectiva" de totes les forces polítiques.

stats