Política 28/12/2014

Montilla defensa una reforma de la Constitució que contempli diferències per a Catalunya perquè "Espanya ja és asimètrica"

El senador del PSC i expresident de la Generalitat diu a Europa Press que una part important dels catalans quedaria satisfeta així i veuria Espanya "menys antipàtica"

Europa Press
1 min

MadridEl portaveu del grup Entesa pel Progrés de Catalunya al Senat i expresident de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que la Constitució espanyola "ja és asimètrica" perquè reconeix un règim comú i especificitats com la basca i la navarresa. "No estarem vulnerant res per afegir alguns elements més d'asimetria respecte a un fet diferencial claríssim com és Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista concedida a Europa Press, el dirigent català defensa que s'abordi una reforma constitucional que inclogui alguna especificitat per a Catalunya perquè "una gran part de la societat catalana està descontenta" amb la situació actual.

El portaveu socialista assenyala que "els independentistes menys conjunturals" seguiran sent-ho malgrat una reforma, que no aniria dirigida per tant a tractar d'acontentar-los a ells, segons la seva opinió.

L'objectiu és una altra "part important" de la societat catalana, que "veuria Espanya no com una cosa antipàtica, sinó com un instrument i marc en el qual és possible forjar un projecte comú". "D'això es tracta també, de seduir", afegeix.

"Si volguéssim simetria caldria dir a bascos i navarresos que s'ha acabat la hisenda foral, i als canaris que han de pagar l'IVA com tothom. L'asimetria existeix, hi ha qui diu que això és desigualtat. En què?", afegeix.

stats