Política 10/10/2017

Montilla demana que s'aturi la DUI i exigeix al Govern i l'Estat "esforços reals" per rebaixar la tensió

L'expresident diu en una declaració que "és del tot imprescindible iniciar un procés de negociació"

Ara
1 min
Sí: José Montilla, Màrius Serra. No: A. Pérez Rubalcaba, Peña Canet de MAr

BarcelonaPoques hores abans que Carles Puigdemont pronunciï el seu discurs al Parlament, l'expresident de la Generalitat José Montilla ha demanat a Govern i Parlament que "aturin" la DUI per evitar entrar en un "camí sense sortida" i una "etapa de grans patiments i cap resultat positiu". En una declaració de dues pàgines, Montilla ha exigit als executius català i espanyol que "facin esforços reals, no retòrics, per disminuir la tensió a partir del compromís explícit i urgent de no adoptar noves decisions que ens portin al desastre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És del tot imprescindible iniciar un procés de negociació sobre els problemes del nostre autogovern i sobre els canvis legals, constitucionals i de tot ordre que siguin necessaris per trobar una sortida de futur a l'actual situació", afirma l'expresident socialista, que aplaudeix la comissió per a l'actualització del model territorial que el PSOE acaba d'impulsar al Congrés de Diputats. Al seu parer, aquesta iniciativa marca "un camí per a la reconstrucció de ponts trencats que no hauríem de desaprofitar".

Montilla remarca la "gravetat de la situació" fruit de "l'immobilisme i la manca de diàleg d'uns i la irresponsabilitat d'altres prescindint del respecte a la legalitat i a l'estat de dret". Després de comparar els perills de la declaració d'independència amb els del Brexit, assegura que els advertiments sobre la fractura social, la fuga empresarial o la pèrdua d'oportunitats econòmiques a Catalunya no són arguments del "discurs de la por", sinó del de la "responsabilitat". "Les reaccions que menystenen o frivolitzen aquesta qüestió són irresponsables", diu, i conclou que "una Catalunya independent i fora de la UE posa en perill la seva continuïtat".

Declaració Montilla
stats