ELECCIONS 22-M
Política 05/03/2011

Montilla i Hereu es retroben al consell nacional del PSC després de la victòria de l'alcalde a les primàries

El partit aprova aquest dissabte les llistes per a les municipals amb un debat obert sobre el to de l'oposició parlamentària comandada per Joaquim Nadal. Alguns alcaldes el consideren massa tebi i poc crític amb les retallades socials del Govern del CiU

Ferran Casas
1 min
El primer secretari del PSC, José Montilla, amb l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en una reunió del consell municipal del partit fa unes setmanes.

BarcelonaEl consell nacional del PSC està convocat aquest dissabte a les 10 del matí amb l'objectiu d'aprovar les llistes de les eleccions municipals. Els socialistes catalans fan el mateix dia que ho fa el PSOE a Madrid i en el seu cas tampoc s'espera cap sorpresa. Però el cas és que avui és la primera ocasió en què José Montilla i Jordi Hereu es veuen les cares després de les primàries a Barcelona, que l'alcalde va guanyar davant Montserrat Tura, que comptava amb un cert vist-i-plau de l'aparell del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant el primer secretari del partit, que seguirà en el càrrec fins al congrés de l'octubre, com l'alcalde de la capital catalana prendran la paraula. De fons, a més de l'actitud de Montilla abans de les primàries –la federació de Barcelona va denunciar que el primer secretari havia demanat a Hereu que ho deixés córrer i no deixés pas a Tura–, hi ha del debat sobre el to d'oposició que ha de tenir el PSC.

Els alcaldes estan intranquils davant del que consideren concessions o to baix del grup parlamentari que comanda Joaquim Nadal i en algunes reunions internes han fet notar el seu malestar. Estan segurs que, per sortir-se'n el 22 de maig, la denúncia de les retallades en política social de CiU seria un bon reclam.

stats