Política 27/02/2013

Montilla adverteix els socialistes catalans de la “trampa” de CiU

L'expresident creu que les discrepàncies entre el PSC i el PSOE són "problemes puntuals"

Efe
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat José Montilla ha advertit el PSC que les decisions del partit no s'han de basar en l'agenda política d'altres partits ni en les "trampes" de grups que, "com CiU, pretenen desgastar el socialisme" a Catalunya i Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les declaracions de l'expresident en el seu llibre de memòries escrit per Rafael Jorba, 'Clar i Català', que sortirà a la venda dijous, Montilla ha assegurat que "alguns polítics tenen molt interès que el PSC voti diferent del PSOE al Congrés", referint-se a la indisciplina de vot de dimarts dels socialistes catalans en la proposta de resolució al Congrés sobre el dret a decidir.

Montilla va ser criticat quan dirigia el PSC per no trencar mai la disciplina de vot del PSOE al Congrés, de manera que manté la seva postura amb referència a la "lleialtat" que considera que els socialistes catalans han de tenir-li al partit espanyol. "Jo volia obtenir bons resultats, no fer un festival", assegura en el llibre. L'expresident socialista treu importància a les discrepàncies entre ambdós partits, i les qualifica de "problemes puntuals".

stats