POLÍTICA
Política 24/05/2011

Montilla admet que “el PSC ha patit problemes de connexió amb la realitat social” de Catalunya

L'encara primer secretari dels socialistes catalans creu que “alguna cosa s'ha fet malament perquè hi hagi aquesta percepció”. Sobre l'avançament de les eleccions espanyoles, Montilla ha dit que creu que “les legislatures són per complir-les”

Redacció
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, José Montilla, ha reaparegut del segon pla mediàtic en una entrevista a TV3, en què ha reconegut que “el PSC ha patit problemes de connexió amb la realitat social” catalana i ha reflexionat que “alguna cosa s'ha fet malament perquè hi hagi aquesta percepció”. Montilla ha admès que durant la seva etapa com a president de la Generalitat, “no ha estat fàcil avançar en la comprensió de Catalunya” en el si del PSOE, però ha presumit que, tot i les dificultats, van aconseguir-se més recursos amb el nou finançament i més autogovern amb el nou Estatut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la votació dels 25 diputats del PSC al Congrés en l'afer del fons de competitivitat, en què els socialistes catalans van alinear-se amb el PSOE en contra de la proposta de CiU perquè Catalunya rebés els 1.450 milions, Montilla s'ha preguntat: “Si formes part d'un govern has de votar amb CiU i PP contra el govern de què formes part?”. El primer secretari del PSC creu que el vot negatiu d'aquell dia “no ha influït gaire” en el daltabaix socialista a les eleccions d'aquest diumenge, que ell relaciona amb el desgast provocat per la crisi. Segons Montilla, “els dos milions de vots que ha perdut el PSOE a tot Espanya no són només per no entendre Catalunya”.

Eleccions anticipades?

Sobre si Zapatero ha d'avançar les eleccions espanyoles previstes per al març, Montilla ha dit que creu que “les legislatures són per complir-les” però ara que ja està “en retirada”, com ell mateix ha admès, ha descarregat part de la munició que tenia preparada per al president espanyol, a qui ha definit com “un líder amb clars i ombres” a qui “la història jutjarà”. Montilla ha assenyalat que “el principal error” de Zapatero va ser “reaccionar tard a reconèixer la gravetat de la crisi i a prendre mesures”.

stats