Política 01/07/2011

Montilla defensa un congrés del PSC obert i transparent i una nova direcció que combini experiència i nous valors

Demana posar l'èmfasi en el que Catalunya necessita i no en el que el partit pot donar a cadascú

Acn
3 min
José Montilla, durant la celebració del desè aniversari de l'escola de formació del PSC

BarcelonaEl primer secretari del PSC, José Montilla, ha defensat aquest divendres un congrés del partit que sigui "obert, transparent i democràtic", i una nova cultura organitzativa de la formació que "posi l'accent en l'obertura, la transparència i l'establiment de noves aliances amb sectors socials, cívics i culturals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'acte de commemoració del desè aniversari de l'escola de formació del PSC, Montilla també ha apostat per una direcció renovada que combini experiència amb els nous valors del partit. Pel que fa als nous lideratges, ha reclamat posar l'èmfasi en el que Catalunya necessita, i no en el que el partit pot donar a cadascú. Montilla ha subratllat que el proper congrés del PSC és i serà "molt important", i ha aprofitat per llençar diversos missatges als navegants. En primer lloc, ha demanat als seus companys que primer pensin en el país abans de en allò que el seu partit pot donar-los. "Hem de posar més l'èmfasi en el que necessita Catalunya de nosaltres que no pas en el que necessita cadascú del partit", ha remarcat referint-se als que es postulen o es poden postular per liderar el partit.

Del congrés, ha continuat, ha de sortir un projecte renovat i una direcció "capaç de trobar l'equilibri entre experiència acumulada i la nova saba", és a dir, una combinació entre els pesos pesants del partit i els nous valors.

Però a més, Montilla ha defensat un congrés "obert, transparent i democràtic", un gest als crítics que reclamen més transparència. De fet, el primer secretari del PSC ha remarcat que del congrés ha de sortir una "nova cultura organitzativa, que posi l'accent en l'obertura i la transparència".

Per acabar, el socialista ha fet una crida a tots els afiliats a participar en tots els debats, les reunions i les assemblees, que reflexionin sobre els continguts presentats i que elegeixin democràticament els millors delegats i delegades que els representin.

Chacón contra les retallades de CiU

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha participat activament en l'escola de formació del PSC, i ha aprofitat l'avinentesa per carregar contra el Govern de CiU i les retallades en matèria d'ensenyament i d'ocupació. Al seu parer, l'executiu està "equivocant les prioritats en uns moments difícils per a tothom", perquè és un "error evidentíssim que on vagi la tisora sigui a ensenyament amb el 8% i a ocupació amb el 16%".

"Sé que a la dreta li ha costat entendre que l'ensenyament no és una despesa", ha ironitzat la ministra, que ha lamentat que s'hagi retallat en construcció d'escoles, en contractació de mestres i l'arribada d'ordinadors. "És no entendre res de les raons que ens han dut a aquesta crisi", ha recriminat Chacón, que ha lamentat que CiU prefereixi optar per les baixades d'impostos als que menys els està afectant la crisi i en canvi retallin per als que més l'estan patint.

Per la seva part, l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha apostat perquè del congrés del PSC surti un discurs "que torni a connectar" amb els ciutadans, que situï el partit en la "centralitat política". "Hem de fer propostes clares, entenedores i directes que arribin als ciutadans", ha remarcat.

Al seu parer, cal que el PSC surti "enfortit" del congrés, amb una direcció "àmplia, forta i cohesionada i que representi l'esperit de quan es va crear el partit el 1978". "No sé si cal que hi siguem tots, però sí que tinc clar que una majoria àmplia dels militants s'ha de sentir còmode, s'ha d'identificar i participar en aquest esperit", ha conclòs.

stats