CATALUNYA-ESPANYA
Política 28/01/2011

Montilla troba "sorprenent" que Pujol s'acosti a l'independentisme i diu que trenca "l'espai central de convivència"

En una carta als militants del PSC, l'expresident del tripartit alerta que "els nacionalismes conservadors espanyol i català es retroalimenten"

Efe
1 min

BarcelonaL'expresident català José Montilla (PSC) ha alertat avui de les declaracions de dirigents del PP, que "qüestionen l'Estat de les autonomies", i d'afirmacions "sorprenents" de l'expresident català Jordi Pujol a favor de la independència, ja que "trenquen l'espai central de la convivència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una carta dirigida als militants del PSC, el primer secretari dels socialistes catalans ha sortit al pas de "l'ofensiva neocentralista i conservadora dels que volen qüestionar l'Estat de les autonomies" perquè "volen deteriorar el diàleg i la cooperació amb la resta dels pobles d'Espanya".

"Fins i tot, i de manera sobtada i sorprenent, assistim a notables posicionaments públics que ens volen situar en l'encreuament entre la independència o la resignació, a l'hora que ens diuen que aquests anys d'autogovern no han valgut la pena, o -a l'extrem contrari- són un excés que cal reconduir", ha explicat Montilla.

L'expresident català creu que "una vegada més, els nacionalismes conservadors espanyol i català es retroalimenten i, al mateix temps, s'utilitzen i s'ajuden".

"No ens deixem arrossegar per aquells que estirant de les puntes volen trencar l'espai central de convivència, pacte i col·laboració. Catalunya necessita defensar, desenvolupar i consolidar els seus instruments d'autogovern, no abandonar-los, ignorar-los o debilitar-los", ha conclòs.

Montilla ha sortit així al pas no només d'afirmacions de dirigents del PP sobre l'Estat autonòmic, sinó a les que va abocar recentment l'expresident català i dirigent de CiU, Jordi Pujol, qui va contemplar, per primera vegada de manera oberta, la independència de Catalunya com una possible "alternativa" davant "la marginació i l'ofec" al qual es vol sotmetre els catalans a l'Espanya actual, ja que ja no veu arguments per oposar-se a un Estat propi

stats