Publicitat
Publicitat

CONGRÉS DEL PSC

Montilla rep un vot de càstig amb només el 64% del suport dels delegats

Un 22% dels 679 delegats que han participat a la votació s'han manifestat en contra de l'informe de gestió de l'executiva sortint. Crítiques pel sistema de votació

Un 64,51% dels 679 delegats que han participat a la votació han donat suport a la gestió de l'executiva sortint del PSC, encapçalada per José Montilla. Tot i això, per un 22% (151 votants) dels votants el discurs d'autocrítica de l'expresident no ha estat suficient per perdonar a la cúpula tres derrotes electorals consecutives i hi han votat en contra. Aquesta proporció de vots en contra significa un cert vot de càstig a Montilla, tot i l'esforç d'autocrítica que ha fet conjurar-lo en el seu informe final. També hi hagut 89 vots en blanc.

A més, la votació no ha estat exempta de polèmica. Els crítics havien pressionat perquè fos secreta –han arribat a reunir 250 firmes– i l'executiva hi ha accedit, però hi ha hagut malestar i queixes perquè les paperetes estaven a la vista i no hi havia sobre per ficar-hi la triada. Els delegats havien d'agafar les tres paperetes –sí, no, i vot en blanc– i escollir-ne una, però en no poder-la ficar en un sobre, qualsevol persona que fos a prop del delegat veia què havia votat. Algun dels sectors crítics ha fet tuits de denúncia contra aquest sistema de votació, i han arribat a parlar de "trampes".

El congrés del PSC es reprèn aquest dissabte al matí amb la intervenció dels tres candidats a primer secretari, Pere Navarro, Àngel Ros i Joan Ignasi Elena. La votació es farà a primera hora de la tarda i diumenge s'elegirà la resta de l'executiva. És la primera vegada al PSC que l'executiva s'escull ennuna votació separada de la del primer secretari.


21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT