CONGRÉS DEL PSC
Política 16/12/2011

Montilla rep un vot de càstig amb només el 64% del suport dels delegats

Un 22% dels 679 delegats que han participat a la votació s'han manifestat en contra de l'informe de gestió de l'executiva sortint. Crítiques pel sistema de votació

Sara González
1 min
José Montilla al congrés del PSC

BarcelonaUn 64,51% dels 679 delegats que han participat a la votació han donat suport a la gestió de l'executiva sortint del PSC, encapçalada per José Montilla. Tot i això, per un 22% (151 votants) dels votants el discurs d'autocrítica de l'expresident no ha estat suficient per perdonar a la cúpula tres derrotes electorals consecutives i hi han votat en contra. Aquesta proporció de vots en contra significa un cert vot de càstig a Montilla, tot i l'esforç d'autocrítica que ha fet conjurar-lo en el seu informe final. També hi hagut 89 vots en blanc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, la votació no ha estat exempta de polèmica. Els crítics havien pressionat perquè fos secreta –han arribat a reunir 250 firmes– i l'executiva hi ha accedit, però hi ha hagut malestar i queixes perquè les paperetes estaven a la vista i no hi havia sobre per ficar-hi la triada. Els delegats havien d'agafar les tres paperetes –sí, no, i vot en blanc– i escollir-ne una, però en no poder-la ficar en un sobre, qualsevol persona que fos a prop del delegat veia què havia votat. Algun dels sectors crítics ha fet tuits de denúncia contra aquest sistema de votació, i han arribat a parlar de "trampes".

El congrés del PSC es reprèn aquest dissabte al matí amb la intervenció dels tres candidats a primer secretari, Pere Navarro, Àngel Ros i Joan Ignasi Elena. La votació es farà a primera hora de la tarda i diumenge s'elegirà la resta de l'executiva. És la primera vegada al PSC que l'executiva s'escull ennuna votació separada de la del primer secretari.

stats