POLÍTICA
Política 05/12/2011

Montilla refermarà el seu compromís amb la Constitució espanyola assistint als actes de Madrid

A diferència de Mas, Montilla hi tornarà a ser aquest cop en qualitat de senador. Només el 2010, ja en funcions, no va assistir-hi

Acn
1 min
José Montilla

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'expresident de la generalitat, José Montilla, assistirà als actes en commemoració de l'aprovació de Constitució que se celebraran aquest dimarts 6 de desembre a Madrid. A través d'un comunicat, Montilla assegura que amb la seva presència vol remarcar el seu compromís amb la Constitució "que configura un marc de convivència que ha estat la garantia de l'estabilitat democràtica i del progrés social d'Espanya i de les nacions i pobles que la conformen". Una actitud que contrasta amb la del president de la Generalitat, Artur Mas, que no assistirà als actes commemoratius perquè considera que el pacte constitucional s'ha trencat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poques hores després que s'hagi fet públic que Artur Mas no assistirà als actes de commemoració de la Constitució en el seu primer any com a president de la Generalitat, l'excap de l'executiu català, José Montilla, ha comunicat que ell sí que hi participarà. Segons ha expressat a través d'un comunicat, la Constitució aprovada el 6 de desembre del 1978 marcava l'inici de la nova etapa democràtica.

Montilla referma el seu compromís amb la Carta Magna tot i que alhora defensa la necessitat de reformar-la en alguns punts " És en el marc constitucional on cal trobar les reformes necessàries per una articulació federativa d'Espanya que faciliti un millor encaix de Catalunya i permeti, entre d'altres coses, la transformació del Senat en una autèntica cambra territorial" ha insistit.

De fet, com a president de la Generalitat, Montilla va anar als actes d'homenatge a la Constitució cada 6 de desembre menys l'any passat quan ja era president en funcions i després de la sentència del TC sobre l'Estatut. Pel que fa als anteriors presidents, Pasqual Maragall no va anar-hi mai, seguint la tradició iniciada per Jordi Pujol el 1988.

stats