PRESA DE POSSESSIÓ

Cedeix el relleu a Artur Mas

Montilla s'acomiada amb el compromís de treballar perquè Catalunya s'ocupi més del “fer que del ser”

El ja expresident José Montilla reivindica que ha exercit el càrrec com un “humil servidor” del país. Ofereix a Mas els seus “millors desitjos”. Ha conclòs el seu últim discurs com a president de la Generalitat citant Jaume Vicens Vives, i comprometent-se a treballar perquè Catalunya visqui més “preocupada pel fer que pel ser”. Destaca que l'alternança és una prova de "normalitat democràtica"

En el seu últim discurs, Montilla ha destacat com a mostra de normalitat democràtica l'alternança a la Generalitat. De fet, ha considerat que la veritable transcendència de l'acte de presa de possessió d'avui ha estat ni més ni menys que la continuïtat de les institucions i la constatació del "nou funcionament democràtic que suposa l'alternança".

Montilla ha agraït els anys que ha pogut servir "amb humilitat" el país i la seva gent. Així com va prendre possessió citant Espriu, avui s'ha acomiadat amb un fragment de Jaume Vicens Vives a Notícia de Catalunya, quan proclamava la necessitat que el poble català visqués "més preocupada pel fer que pel ser". Ha acabat amb una "felicitació sincera" a Artur Mas, per donar pas a la lectura, per part de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, del decret de nomenament de Mas signat pel rei i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Després Montilla ha col·locat a Mas la medalla de president que Francesc Macià va encarregar al joier Jaume Mercader.

Mas ha promès el càrrec amb "fidelitat al rei, a la Constitució, a l'Estatut i a les institucions nacionals de Catalunya", com fixava el text, però ell hi ha afegit també: "Ho prometo, i amb plena fidelitat al poble de Catalunya", una declaració d'intencions que pren una significació especial després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut referendat pels catalans.

Més continguts de