Política 02/10/2011

Montilla titlla de "joc de paraules" la transició nacional de CiU

En una entrevista al 'Punt Avui', l'expresident de la Generalitat nega el debat sobre el possible trencament del PSC i diu que a tots els partits "hi ha qui marxa i qui entra"

Acn
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat José Montilla ha criticat la transició nacional de CiU assegurant que és només un "joc de paraules que dóna el que dóna".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al Punt Avui, Montilla ha afegit: "'Transició nacional' què vol dir? Cap a la independència, que ho digui clarament. Perquè potser hi haurà ciutadans de Catalunya que hi estaran d'acord i molts altres que no hi estarem d'acord".

Pel que fa a un possible trencament dins el PSC, el secretari general del partit ho nega i assenyala que "als partits sempre hi ha qui marxa i qui entra". Montilla encara espera que hi hagi una sola llista unitària per liderar el PSC "però, si al final n'hi ha més d'una... la democràcia és això".

L'expresident de la Generalitat considera que el més importants és "no perdre la centralitat" i "combinar renovació i continuïtat".

Pel que fa a les enquestes, que donen una majoria absoluta del PP a les eleccions generals, Montilla espera que no es produeixi. "Una de les claus la tenim a Catalunya, la té el PSC. Un bon resultat del PSC pot ajudar a evitar que es produeixi aquesta majoria del PP, que no seria bona ni per a Espanya ni per a Catalunya", ha reflexionat el primer secretari del PSC.

Ha defensat la tasca de Zapatero al capdavant del govern espanyol perquè "ha contribuït al fet que Catalunya tingui més autogovern i un millor finançament, i al fet que s'hagi produït una inversió en infraestructures que mereixíem".

stats