Política 20/12/2011

Montilla, de president de la Generalitat a portaveu de l'Entesa al Senat

L'executiva del PSC l'ha nomenat per encapçalar el grup a la Cambra alta que conformen 8 senadors socialistes i dos d'ICV

Acn
1 min

BarcelonaUn cop transcorregut el congrés dels socialistes del cap de setmana passat i apurant al màxim els terminis, l'executiva del PSC ha decidit aquest dilluns a última hora que l'expresident de la Generalitat José Montilla es converteixi oficialment en el màxim representant i portaveu al Senat de la formació Entesa pel Progrés. Vuit senadors del PSC i dos d'ICV formaran el grup. A banda de Montilla, el també socialista Joan Sabaté i l'ecosocialista Jordi Guillot seran també portaveus del grup.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A nivell intern del grup parlamentari Entesa pel Progrés, Montilla en serà el president, figura que sol estar al Congrés dels Diputats. No obstant, com que aquest grup no forma part de la Cambra Baixa -els diputats del PSC formen part del grup del PSOE- l'executiva dels socialites catalans ha decidit aquest nomenament. Com a president, Montilla tindrà funcions orgàniques i de gestió interna del grup.

A més, finalment l'expresident de la Generalitat actuarà com a portaveu del grup al Senat, tal i com s'especulava aquestes darreres setmanes. Es preveu que Montilla faci acte de presència en la primera Junta de Portaveus del proper 27 de desembre, tot i que no es descarta que en els pròxims dies es pugui convocar una reunió prèvia en matèria de comissions.

stats