ELECCIONS 22-M
Política 12/03/2011

Montilla acusa CiU d'usar la crisi com a excusa per imposar les retallades socials

El primer secretari del partit dels socialistes obre la Convenció Municipal del partit carregant contra Artur Mas i defensant un municipalisme no supeditat al govern de la Generalitat

Pere Martí
1 min

L'Hospitalet de LlobregatLa cúpula del PSC està fent el que demanen els alcaldes, regidors i candidats a ser-ho o a repetir en el càrrec en les pròximes eleccions municipals del 22 de maig: carregar amb més insistència que incialment contra les retallades socials anunciades pel nou govern de la Generalitat, encapçalat per Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joaquim Nadal ja va elevar el to aquesta setmana al Parlament i José Montilla ho ha fet aquest dissabte en la convenció municipal del partit, que ha reunit alcaldes i regidors a l'Hospitalet de Llobregat. En el discurs que ha obert la trobada, l'encara primer secretari del partit ha acusat CiU d'utilitzar la crisi per avalar una política restrictiva d'ajuts i serveis socials. També ha reivindicat "uns municipis no supeditats al govern de la Generalitat". Sobre el PP, ha advertit que no té cap interès en les eleccions municipals i que només les vol convertir en unes primàries de les eleccions espanyoles previstes per al 2012. L'expresident de la Generlitat va dir que el PSC estarà al costat del Govern per sortir de la crisi, però no si aquesta sortida passa per retallar polítiques de l'estat del benestar, sobretot les relacionades amb salut, educació i serveis socials.

Per la seva banda, el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manel Bustos, alcalde de Sabadell, també ha intervingut per dirigir-se al responsable de política municipal del PSOE, Antonio Herrando -que era a la sala com a convidat- i li ha demanat que s'impulsi un nou model de finançament per als municipis, que són les administracions més castigades. Com a cap dels alcaldes socialistes va expressar el suport a Jordi Hereu, advertint que "qui no està amb tu, s'equivoca".

stats