Política 17/12/2014

Montoro reunirà el Consell de Política Fiscal la setmana que ve per abordar noves mesures per finançar les autonomies

El govern espanyol proposarà la mutualització del deute i eliminar interessos dels crèdits de l'Estat a les autonomies

Ara / Agències
1 min

BarcelonaEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquest dimecres que el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) se celebrarà la setmana que ve per abordar abans que acabi l'any s'habilitaran noves mesures de finançament per a les comunitats autònomes com la mutualització del deute. Als passadissos del Congrés, Montoro ha respost així a la pregunta sobre si li preocupa que hi hagi risc d'incompliment de l'objectiu d'estabilitat pressupostària, fixat en el 0,7 per cent per al 2015, per a nou comunitats autònomes, segons va considerar ahir l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'anunciar que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques va convocar el CPFF i també la Comissió Nacional de l'Administració Local (CNAL), Montoro ha dit que s'habilitaran noves mesures de finançament per a les autonomies, de manera que "es pugui rebaixar la càrrega del tipus d'interès".

Montoro ha avançat que en l'últim Consell de Ministres de l'any, que se celebrarà el proper dia 26, el govern espanyol durà a terme "els canvis legals" oportuns perquè es puguin posar en marxa les noves mesures per finançar les comunitats. Aquest dimecres, 'La Vanguardia' publica que el govern espanyol eliminarà els interessos del deute de les autonomies amb l'Estat.

stats