Política 14/05/2012

Montoro revela que treballa amb el Govern la privatització de serveis públics perquè Catalunya compleixi amb el dèficit

El ministre d'Hisenda ha assenyalat que la UE dóna "molta importància" a la reunió del consell, ja que els "dubtes" dels mercats se centren en les finances de les autonomies

Acn
2 min
El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro / ACN

BarcelonaEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha revelat aquest dilluns que el govern espanyol treballa amb la Generalitat sobre la privatització de determinats serveis públics perquè Catalunya compleixi amb l'objectiu de dèficit que marca l'Estat. Montoro ha explicat que, així, el Govern podrà presentar un programa "creïble, fiable i realista" a la reunió d'aquest dijous del Consell de Política Fiscal i Financera, en el qual l'executiu espanyol avaluarà els plans d'ajustament pressupostari de totes les comunitats autònomes. El ministre ha assenyalat que la UE dóna "molta importància" a la reunió del consell, ja que els "dubtes" dels mercats se centren en les finances de les autonomies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El consell té una gran importància perquè volem que les comunitats autònomes presentin plans reals per assolir l'objectiu del dèficit màxim de l'1,5%", ha explicat Montoro en acabar de pronunciar una conferència organitzada pel Cercle d'Economia. El ministre ha explicat que després del consell, l'Estat farà un "seguiment" del compliment d'aquest objectiu perquè es "visualitzi" que totes les administracions públiques estan acomplint amb els objectius d'ajustament.

El ministre ha alertat que amb la crisi actual i les exigències d'austeritat pressupostària "no hi ha autonomies grans ni petites", ja que o s'ordenen els plans de l'Estat i les comunitats o "ens arrossegarà el mateix corrent". Sobre com pot afectar la formació de govern a Astúries, que resta pendent d'un acord definitiu, amb l'elaboració d'un pla d'ajustament, Montoro ha avisat que aquesta demora "complica enormement" la redacció d'un programa.

Adverteix Álvarez Cascos

Segons el ministre, el candidat del Foro, Francisco Álvarez-Cascos, ha de resoldre les disputes polítiques, ja que "els terminis són per a tots i tots els han de complir. A qui no ho faci, se li aplicarà la llei d'estabilitat pressupostària", ha assegurat el ministre. Tanmateix, Montoro ha assegurat que el govern espanyol no cerca una "víctima propiciatòria" en el cas d'Astúries i que no intervindrà la comunitat.

stats