Política 01/08/2017

Montoro defensa que condicionar el FLA per a Catalunya no perjudicarà els proveïdors

El ministre d'Hisenda diu a la revista 'Autònoms i emprenedors' que no prendran cap decisió que perjudiqui els petits empresaris

Europa Press
1 min
El comitè d’experts impulsat per Cristóbal Montoro ja ha redactat les seves propostes, que ara el ministre d’Hisenda haurà de decidir si aplica.

MadridEl ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha defensat aquest dimarts que la condicionalitat que imposa el govern espanyol a Catalunya perquè tingui accés al fons de liquiditat autonòmic (FLA), que supedita al fet que la Generalitat no destini fons públics a l'organització d'un referèndum, no afectarà negativament els proveïdors, atès que les condicions de l'Estat inclouen pagar les factures als proveïdors.

"Si per alguna cosa es caracteritza aquest govern és per defensar els autònoms i petits empresaris proveïdors de les administracions públiques. La condicionalitat per a l'accés a la liquiditat que ofereix l'Estat incloïa pagar les factures d'aquests proveïdors", ha afirmat el titular d'Hisenda, que ha assenyalat que sovint ha sigut el mateix Estat el que ha abonat les factures.

En una entrevista a la revista 'Autònoms i Emprenedors' Montoro ha assegurat que gairebé un terç dels pagaments directes a proveïdors, que sumen 94.813 milions d'euros a tot Espanya, es fan a Catalunya, per la qual cosa, al seu entendre, "és clar que cap actuació que pugui adoptar el govern de l'Estat respecte a qualsevol comunitat afectarà negativament els proveïdors".

Fa dues setmanes la Comissió Delegada per a Assumptes Econòmics va acordar condicionar el pagament a Catalunya de les partides del FLA al fet que la Generalitat remeti setmanalment una garantia que no destina fons a l'organització del referèndum independentista de l'1 d'octubre.

stats