POLÍTICA
Política 13/03/2012

CiU celebra que Montoro pengi a l'administració central la rebaixa del 0,5% de dèficit màxim

El Govern demana "participar" en la decisió del repartiment de pesos del 2013, quan el límit de dèficit conjunt serà del 3%

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu econòmic de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha celebrat aquest dimarts que el govern espanyol situï la retallada addicional de mig punt del dèficit als pressupostos de l'administració general de l'Estat, i no als dels territoris. En el seu discurs amb motiu de l'aprovació del sostre de despesa, Sánchez Llibre ha afirmat que aquest és un plantejament "d'acord a la realitat perquè l'administració de l'Estat pot fer un esforç més important que les comunitats autònomes". En tot cas ha advertit que CiU voldrà "participar" en la presa de decisions sobre el repartiment dels pesos del 2013, quan el conjunt de les administracions hauran de sumar un dèficit màxim del 3%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de CiU ha assegurat que la decisió del govern espanyol de situar aquesta retallada d'aproximadament 5.000 milions d'euros al camp de l'administració central "honora" el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ha confirmat que serà l'Estat, i no altres administracions, el que assumirà aquest ajustament.

Sánchez Llibre ha recordat aquest dimarts des del Congrés que el repartiment de la retallada del dèficit que el govern espanyol tenia fins ara sobre la taula (4% per a l'administració general de l'Estat, 1,5% per a les comunitats autònomes, 0,3% per als ajuntaments i 0% per a la Seguretat Social) era "desproporcionat" perquè les comunitats autònomes tenen "moltíssim menys marge de maniobra".

stats