Publicitat
Publicitat

Montoro critica la insubmissió de Girona: ell aplica el finançament autonòmic tot i no estar-hi d'acord

El ministre d'Hisenda assegura que el govern espanyol no té cap pols amb Catalunya

El ministre d'Hisenda , Cristóbal Montoro , ha afirmat avui que la decisió de l'Ajuntament de Girona en favor de la insubmissió fiscal proposada per la formació independentista Candidatura d'Unitat Popular ( CUP ) és una "gesticulació política" .

En una trobada organitzada pel Fòrum Abc , Montoro s'ha referit així a aquesta iniciativa que pretén que el consistori deixi de pagar impostos a l'Agència Tributària estatal i els liquidi amb el seu equivalent català, i que també vol animar els ciutadans i les empreses que s'acullin a aquesta pràctica .

Montoro ha lamentat que aquesta proposta hagi sortit endavant amb les abstencions del PSC i de CiU .

El ministre ha subratllat que els impostos no són un acte solidari ni voluntari , sinó que són d'obligat pagament per llei i no hi ha cap alternativa que no sigui complir amb ells .

En aquest sentit , Montoro ha incidit que , per exemple , ell no està d'acord amb el sistema de finançament autonòmic , però que el seu deure com a ministre és aplicar-lo.

A més , ha assenyalat que el Govern no té cap pols amb Catalunya i que la posició de determinats polítics no representa Catalunya .

Montoro ha assegurat que treballa per construir una Espanya d'integració i de respecte amb independència d'ideologies .

Referent a això , ha destacat que alguns treballen per la independència i la separació i ell treballa pel contrari , per fer Espanya "' vivible' , ' convivible' i integrada " .

Així mateix , ha advocat per una reforma de l'Estat de les autonomies que porti a un millor ordre de competències i per eliminar duplicitats .

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT