Política 16/05/2019

Cayetana Álvarez de Toledo torna a Catalunya després de la patacada del 28-A: "No desistirem ni farem cap pas enrere"

Dolors Montserrat trepitja Barcelona per primera vegada en campanya i es presenta com la garantia per evitar que Espanya quedi "en mans" de Le Pen, Salvini i Puigdemont

Mireia Esteve
4 min
Cayetana Álvarez de Toledo torna a Catalunya després de la patacada del 28-A: "No desistirem ni farem cap pas enrere"

RubíA gairebé l'equador de la campanya, el PP ha enviat Cayetana Álvarez de Toledo i Dolors Montserrat per primera vegada a Catalunya. La diputada electa dels populars al Congrés de Diputats no havia tornat a trepitjar territori català per fer un acte des de la patacada del 28-A –en què el PP va tenir els pitjors resultats de la seva història i va passar d'enviar sis diputats del PP català a Madrid a enviar-ne un– i la candidata a les eleccions europees només ho havia fet un cop, a les comarques de Lleida. Totes dues, però, preveuen tornar a Catalunya la setmana que ve diverses vegades. De fet, Álvarez de Toledo demà també participarà en un acte a l'Hospitalet de Llobregat. Ara per ara, però, el partit no ha concretat quan serà a Barcelona per donar suport al candidat a l'alcaldia, Josep Bou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cayetana Álvarez de Toledo ha tornat a Catalunya i ho ha fet per participar en dues trobades amb militància a Rubí i Sabadell. A la primera ciutat vallesana, la diputada electa ha mantingut el seu discurs dur i bel·ligerant contra l'independentisme i ha carregat contra els presos independentistes, concretament, per la presa de possessió de l'acta de diputat que alguns assistiran la setmana que ve. "És un espectacle denigrant que prenguin possessió dels seus escons", ha afirmat. "La legislatura neix debilitada", ha continuat Álvarez de Toledo, que considera que els líders independentistes presos no s’haurien d’haver pogut presentar en cap dels comicis electorals d’aquesta primavera: "Mai haurien hagut de ser candidats, ens hauríem estalviat l’espectacle de la setmana que ve". De tota manera, la diputada electa no ha volgut detallar si des del PP preparen algun acte per protestar contra aquesta presa de possessió.

En una atenció als mitjans de comunicació a Rubí, Cayetana Álvarez de Toledo també ha aprofitat per tornar a demanar la dimissió del director de TV3, Vicent Sanchis, l'endemà que la Fiscalia demanés processar la cúpula de la CCMA per un delicte d’organització criminal: "No entenc com podem acceptar com a normal que no hagi dimitit ja el director de TV3". La diputada electa també ha tornat a carregar contra el PSOE. D’una banda, ha criticat el seu líder, Pedro Sánchez, per haver intentat que Miquel Iceta fos president del Senat. "Iceta va defensar l’indult pels colpistes, va avalar un fantasmagòric dret a l’autodeterminació i ara ha acabat sent vetat pels mateixos separatistes. És una lliçó nítida que les polítiques d’apaivagament sempre són ineficaces", ha criticat. A més, també ha carregat contra la posició de l’exdirigent socialista basc Jesús Eguiguren respecte a la detenció de Josu Ternera, qui assegura que ha presentat com un "heroi": "El socialisme no té pietat amb les víctimes".

Álvarez de Toledo ha tornat a Catalunya després que el 28-A fos el rostre de la sotragada més forta que el PP ha patit al llarg de la seva història, ja que va passar d’enviar sis diputats al Congrés a un. "No desistirem i no farem cap pas enrere", ha avisat. "Ens fem forts davant les dificultats", ha afegit. En aquest sentit, la diputada electa ha explicat que aquest cap de setmana i també tota la setmana que ve estarà a Catalunya per donar suport als candidats del PP que es presenten a les eleccions municipals. "El PP està acostumat a lliurar batalles difícils, però tenim el coratge per afrontar aquestes situacions", ha afirmat. La diputada electa ha donat suport al candidat del PP a Rubí, Juan José Giner, i ho ha fet acompanyada del president del partit, Alejandro Fernández. Com en moltes ciutats catalanes, el 2015 el PP va perdre pes en aquesta ciutat, concretament, quatre escons, i es va quedar amb dues cadires al consistori.

Defineix Manuela Carmena com a "àvia entranyable"

Hores abans de tornar a Catalunya, Álvarez de Toledo ha participat en un esmorzar informatiu del candidat del PP a l'alcaldia de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per donar-li suport. A més ha carregat contra l'alcaldessa d'aquesta ciutat, Manuela Carmena, a qui ha definit com una "àvia entranyable" que es dedica a "fer créixer la política del rancor disfressada de causes morals". Álvarez de Toledo ha assegurat que "la impostura" de l'actual alcaldessa és tal que un dia "es descobrirà que les magdalenes les compra en un supermercat", ha ironitzat.

La diputada electa creu que Madrid es "juga moltíssim" en les pròximes eleccions del 26 de maig. "No ho diré tot perquè seria massa, ens hi juguem la salut democràtica d'Espanya", un país que "necessita José Luis Martínez-Almeida com a alcalde".

Montserrat es presenta com el "fre" a l'independentisme

Aquest dijous, Dolors Montserrat també ha trepitjat per primera vegada Barcelona en campanya electoral –va venir a Lleida la setmana passada i preveu tornar almenys un parell de cops més la setmana que ve–. I ho ha fet per participar en un col·loqui al Círculo Ecuestre, on ha presentat la candidatura del PP a les eleccions europees que ella encapçala com l'única garantia per evitar que Espanya quedi "en mans de Le Pen, Salvini i un fugat de la justícia", en referència a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Així, Montserrat ha posat en un mateix sac els partits d'extrema dreta i l'independentisme.

De fet, Montserrat ha presentat els populars com l'única opció per lluitar contra qualsevol nacionalisme. "Europa ha de ser incansable en la defensa dels valors comuns, que el nacionalisme vulnera, com són la democràcia i l'estat de dret", ha defensat. "El Brexit és fill del nacionalisme excloent", ha exemplificat. Per a la candidata popular, els "nacionalismes atempten contra l'esperit del temps i el sentit de la història". "És un inútil viatge al passat", ha afegit.

Precisament, Dolors Montserrat ha aprofitat per recordar que el PP ha actuat de "fre" contra l'independentisme durant la tardor del 2017. En aquest sentit, ha presumit que el PP va evitar que "ningú" de la Unió Europea rebés representants independentistes després de la DUI i que, precisament, la declaració d’independència del 27 d’octubre "no fos reconeguda" per cap país europeu. A més, ha reiterat la seva aposta per reformar les euroordres i incloure els delictes de rebel·lió i sedició. "Els independentistes han fet un ús sectari de les institucions i ho continuen fent", ha afirmat. Durant el seu discurs també ha aprofitat per carregar contra la victòria de l’independentisme a la Cambra de Comerç de Barcelona, cosa que ha titllat de "cop d’estat".

stats