Política 14/05/2014

De "vostè és una maleducada" a "no t'has pres la pastilla?": així relata Montserrat Puigbó la relació amb Navarro

La dona que va protagonitzar l'afer del 27 d'abril s'ofereix a fer-se amb Navarro "un petó a cada galta a la plaça de Terrassa"

Sílvia Barroso
3 min
Edifici on viu Montserrat Puigbò, a Ullastrell. Un càmera filma l'intèrfon. Al costat, imatge de Puigbò extreta del seu perfil a Infojobs. / J. LLUÍS ALONSO / LA TORRE DEL PALAU

BarcelonaLa dona que va tenir l'incident amb Pere Navarro el 27 d'abril, Montserrat Puigbó, assegura que tot plegat és un episodi de "pati d'escola" i que no ha estat ella "qui ha magnificat" el cas. "No cal que digui res més, però que quedi clar que no he estat jo", subratlla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En conversa telefònica amb l'ARA des de casa seva, a Ullastrell –i com havia avançat a la periodista Gemma Liñán, de 8TV–, Puigbó s'ha ofert per a un acte de reconciliació amb Navarro. "Ja que se n'ha fet un espectacle, fem-lo del tot. Fem-nos un petó a cada galta a la plaça Vella de Terrassa, amb els mitjans de comunicació al davant", ha dit.

Puigbó s'ha mostrat "impressionada" per la feina que han fet els Mossos d'Esquadra, que han aconseguit identificar-la i trobar-la, i assegura que està "molt agraïda" per la manera com l'han tractat.

Com ja va dir ahir el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, Puigbó reconeix haver insultat Pere Navarro però no haver-lo agredit. "Jo només el vaig tocar per l'esquena en una musclera, perquè volia que es girés, per dir-li una cosa. Però no vaig tenir temps de dir-li res, perquè em va deixar anar 'que no t'has pres la pastilla, o què?'", explica. Aleshores, va ser quan li va etzibar "l'exabrupte" [grandíssim fill de puta].

"Em va dir maleducada"

També relata l'origen del seu desacord, una vella discussió que havia mantingut amb Navarro quan era alcalde, tot i que afirma que no recorda l'any exacte: "Jo treballava a prop de l'Ajuntament de Terrassa i hi passava cada dia per davant, i sempre veia la senyera bruta. Fins que un dia em vaig trobar amb l'alcalde i l'hi vaig dir. El que em va sorprendre és que em va contestar que era una mal educada per haver-li dit allò. Què havia de fer, fer una instància a l'Ajuntament?".

Encara que admet que li va dir que "amb la bandera espanyola fes el que vulguis però la senyera l'has de tenir neta", sosté que no hi havia motivació política. "Jo no sóc de cap partit, tot i que tinc les meves idees, i sí que és cert que la senyera és la bandera del meu país", afegeix.

Dues setmanes de silenci per raons familiars

Després de lloar la feina d'investigació dels Mossos, Puigbó ha justificat el silenci que ha mantingut durant dues setmanes per raons personals i familiars. "No en donaré detalls, però estava esperant que una persona tornés de viatge. I punt".

Admet que sabia perfectament que tothom parlava de l'episodi i que hi havia molts agents de policia buscant-la, però argumenta que fins ara no era el moment d'explicar-se. I insisteix que el relat que en fa Pere Navarro és exagerat i que en cap moment el va colpejar.

Reunió amb l'alcalde d'Ullastrell

Ara, Puigbó porta la 'fama' que li ha sobrevingut com pot. Aquest matí tenia la casa, a Ullastrell –el poble on viu ara, tot i ser filla de Terrassa–, envoltada de fotògrafs i càmeres de televisió i es negava a sortir. "No vull que em facin fotos", deia. Tanmateix, sí que atenia els periodistes per telèfon. De fons, se sentia música, a un volum considerable. "És que els he posat música als fotògrafs, pobres, que s'estan avorrint al carrer", ha dit.

De tota manera, esperava que acabessin perdent la paciència per poder sortir de casa. Perquè té un objectiu: reunir-se amb l'alcalde i "donar-li explicacions sobre per què el nom del seu poble ha hagut de sortir a la llum per aquest cas".

stats