SEGON CARA A CARA
Política 07/02/2011

Tura alerta que el PSC no pot tornar a cometre el mateix error que al 28-N

Els dos aspirants a candidats a alcalde de Barcelona discrepen sobre la diagnosi social i l'aplicació de l'ordenança de civisme a la ciutat

Sara González
2 min

BarcelonaLa dirigent del PSC i aspirant a candidata a l'alcaldia de Barcelona, Montserrat Tura, ha assegurat que el PSC no por tornar a cometre el mateix error que al 28-N, quan José Montilla va optar a la reelecció a president de la Generalitat malgrat tenir les enquestes en contra, i que aquesta és una de les necessitats que l''impulsen a assumir "el risc" de presentar-se a les primàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No hem de cometre el mateix error de tornar a no escoltar aquesta tendència", ha afirmat Tura durant una intervenció en el cara a cara organitzat per El Periódico. La dirigent socialista ha afegit que des de la direcció del PSC s'ha "intentat" que no competís amb Jordi Hereu i se li ha insistit que la seva decisió "és precipitada". "Si tu no canvies, et canvien els ciutadans i, probablement, ho faran per un altre partit", ha etzibat Tura, qui ha subratllat que el PSC ha de "canviar les inèrcies". En aquest sentit, la dirigent socialista ha afirmat "el segle XXI no accepta direccions de partit bunqueritzades" i que espera que l'escenari electoral de Barcelona doni exemples en aquest àmbit a un PSC que necessita "obrir-se".

Hereu, amb les enquestes en contra, ha afirmat que ningú de la direcció del partit li ha dit "obertament" que no optés a ser candidat, tot i que sí han qüestionat la conveniència de fer-ho. "Hi ha gent que em va dir que no ho hauria de fer", ha reconegut l'alcalde de Barcelona, qui ha afegit que el resultat que emergeixi dels comicis de Barcelona han de servir "al debat de reconstrucció i enfortiment del PSC".

Xoc per la diagnosi social de Barcelona

Els dos candidats han mostrat la seva disposició a exhaurir el mandat en cas d'haver d'exercir de caps de l'oposició a l'Ajuntament i han discrepat sobre la diagnosi social de Barcelona i la necessitat d'endurir l'ordenança de civisme. Tura ha insistit que a la ciutat hi ha "realitats molt dures", com la presència d'indigents, una estampa que, segons l'exconsellera, ha crescut a la ciutat i ha insinuat que Hereu no té un discurs cenyit a la realitat. "Camino massa pels barris com per desconèixer aquesta realitat", ha respòs Hereu. Tura també s'ha mostrat partidària de fixar "un potent règim sancionar" per lluitar contra l'incivisme mentre que Hereu ha defensat l'actual ordenança.

stats