Política 29/02/2016

Moody's veu insuficients les reformes que planteja el PSOE i C's

L'agència de qualificació alerta que les solucions en matèria fiscal són "vagues" i poden retardar el compliment dels objectius de dèficit

Ara
2 min
Rivera i Sánchez s'han reunit aquest dijous al matí al Congrés / EFE

BarcelonaSi a primera vista el pacte PSOE i C's semblava veure's amb bons ulls pels sectors econòmics -enfront a una possible entesa amb Podem-, l'agència de qualificació Moody's ha fet aquest dilluns un toc d'alerta. Considera que l'entesa entre Albert Rivera i Pedro Sánchez és una pacte "vague" tenint en compte que no defineix solucions clares en matèria fiscal i econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A parer seu, l'acord no planteja de manera "significativa" noves reformes a Espanya. L'agència de qualificació, fins i tot, alerta que les reformes podrien provocar un menor ritme en el compliment dels objectius de dèficit públic i retardar el programa de consolidació fiscal de dos a tres anys.

En aquest sentit, assenyalen possibles implicacions "negatives" en el creixement de l'economia i del deute. També afegeix que l'acord fa "improbable" revertir la tendència negativa en la trajectòria de deute d'Espanya, la qual cosa resulta "negatiu" per al crèdit de l'emissor sobirà.

És per això que Moody's espera que la investidura de Pedro Sánchez aquesta setmana -el debat comença demà- sigui fallida. És el més probable tenint en compte que necessita majoria absoluta en la primera votació i la composició actual fa "impossible" sumar acords per a la formació de govern -diu l'agència de qualificació. Tot i això, davant la possibilitat (remota) que els de Podem donin suport a Pedro Sánchez, Moody's recorda que els de Pablo Iglesias han manifestat "clarament" la seva oposició a l'agenda política proposada pels socialistes i C's.

El passat 19 de febrer, segons recull Europa Press, Moody's va decidir avaluar Espanya rebaixant les seves perspectives econòmiques de "positives" a "estable" perquè preveien un impacte major de les reformes econòmiques. També expressaven així la seva desconfiança envers les mesures estructurals que pugui fer el proper govern.

stats