Política 02/02/2017

Mor l'exministre de l'Interior i de Defensa José Antonio Alonso

Ha mort amb 56 anys a causa d'una llarga malaltia a l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid

Ara
1 min
Duran tem un xoc de trens

BarcelonaEl socialista José Antonio Alonso (León, 1960), que va ser ministre de l'Interior i de Defensa durant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero –de qui era amic personal–, ha mort avui a l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid als 56 anys arran d'una llarga malaltia, segons Europa Press. Ho ha confirmat el secretari general del PSOE de Castella i Lleó, Luis Tudanca, en una piulada.

Abans de dedicar-se a la política va fer el gruix de la seva carrera com a jutge. De fet, es va convertir en un dels jutges més joves amb tan sols 25 anys i va arribar a ser vocal del Consell General del Poder Judicial. També va ser portaveu de l'associació Jutges per la Democràcia. El 2004, Zapatero el va nomenar ministre de l'Interior, càrrec que va deixar el 2006. Més tard va passar a dirigir la cartera de Defensa i entre el 2008 i el 2012 va assumir el càrrec de portaveu del grup socialista al Congrés.

El 2011 el van ingressar a l'hospital a causa del que pensaven que era un ictus però en realitat es va tractar una cefalea, i se'n va recuperar amb normalitat.

stats