Política 16/04/2012

Mor a Israel l'independentista històric Josep Lluís Pérez, exiliat des del 1977

Militant de l'Exèrcit Popular Català (EPOCA), se'l va acusar de l'assassinat de l'empresari barceloní Josep Maria Bultó i va ser exclòs de l'amnistia general de l'última etapa del franquisme. Ha mort als 57 anys a causa d'un càncer

Ara
1 min
Josep Lluís Pérez, als 22 anys (fotografia de la policia quan se'l va detenir)

Aquest dilluns s'ha conegut la mort d'un dels noms de l'independentisme històric català, Josep Lluís Pérez. Exiliat des del 1977, Pérez va morir a Israel el passat 9 de març a causa d'un càncer i a l'edat de 57 anys, segons recullen avui diversos mitjans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Militant d'EPOCA, l'anomenat Exèrcit Popular Català, a Pérez se'l va acusar de l'assassinat de l'empresari barceloní Josep Maria Bultó, afí al règim dictatorial, i se'l va excloure de l'amnistia general de finals del franquisme.

Pérez es va exiliar el 1977 i, després d'una primera estada al Canadà, es a establir a Israel, on es va canviar el nom pel de Lluc Puig i va treballar de dissenyador gràfic fins a la seva mort.

Membre del Front Nacional de Catalunya (FNC) i de l'Assemblea de Catalunya, també va participar en la publicació i distribució clandestina del llibre de Josep Armengou 'Justificació de Catalunya', el 1978.

El 1976 es va incorporar a EPOCA i va viure clandestinament fins al dia de la seva detenció, l'1 de juliol del 1977, acusat d'haver participat en l'assassinat de Josep Maria Bultó. Va estar empresonat a la Model i a Sòria, fins que va ser deixat en llibertat el novembre del 1977 per l'aplicació de l'amnistia general. No obstant això, la impugnació de la mesura va precipitar la seva fuga, primer al Canadà i després a Israel, on ha viscut fins a la seva mort.

stats