Publicitat
Publicitat

Mor Peces-Barba, un dels pares de la Constitució

L'històric dirigent del PSOE tenia 74 anys i estava ingressat des del 16 de juliol

L'expresident del Congrés i pare de la Constitució , Gregorio Peces- Barba , ha mort avui en un hospital d'Oviedo en el qual estava ingressat des del passat 16 de juliol, segons han informat fonts de la seva família. Peces-Barba tenia 74 anys i era un dirigent històric del PSOE.

Peces- Barba va néixer a Madrid el 1938 i es va afiliar al PSOE , encara en la clandestinitat , el 1972 . Després de la mort de Franco , va ser escollit diputat per Valladolid a les Corts Constituents . Va ser llavors quan el seu partit el va proposar com a ponent per a l'elaboració de l'avantprojecte de la Constitució , e n el qual va estampar la seva signatura. És considerat un dels set pares del text .

Va ser p resident del Congrés durant el primer mandat de Felipe González (1982-1986) i, ja en l'etapa de José Luis Rodríguez Zapatero a la Moncloa, el veterà polític socialista es va encarregar de l'Alt Comissionat per al Suport a les Víctimes del Terrorisme . Va ser cessat a petició pròpia el 2006 , data des de la qual s'ha dedicat sobretot a la seva càtedra de filosofia del d ret a la Universitat Carlos III de Madrid , de la qual també va ser rector .

L'octubre passat, va protagonitzar una gran polèmica per uns comentaris irònics que va fer sobre Catalunya en al Congrés de l'Advocacia, celebrat a Cadis.

RE

Més continguts de