Política 15/08/2011

Mor el primer secretari del Govern de Jordi Pujol, Joaquim Maluquer Sostres

El Govern ha expressat el condol per la mort de qui va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1996

Acn
1 min

BarcelonaEl primer secretari del Consell Executiu de la Generalitat del govern de Jordi Pujol, Joaquim Maluquer Sostres, ha mort a l'edat de 80 anys, segons informa Serveis Funeraris de Barcelona. El Govern de la Generalitat ha volgut traslladar el condol al difunt, que va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1996. Doctor en sociologia i en dret de formació, Maluquer va ser també director general de Promoció Social del Departament de Governació de la Generalitat del 1978 al 1980. del 1976 al 1978 va ser president de l'Insitució Catalana d'Història Natural, filial de l'IEC. També era membre de la Societat Catalana de Geografia. El seu funeral se celebrarà aquest dimarts al Tanatori de les Corts. Des de la Institució Catalana d'Història Natural, Maluquer Sostres va impulsar el 'Llibre Blanc de la Gestió de la Natura als Països Catalans'(1976). També havia exercit diversos càrrecs en l'administració d'empreses com l'Hospital Clínic i Catalana de Gas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maluquer Sostres també va ser col·laborador dels diaris El Noticiero Universal i El Correo Catalán. El 1996 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2003 el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla.

El difunt era fill de Joan Maluquer i Rosés (1903-1963), que va formar part de la comissió que va preparar la compilació del dret civil català (1960).

stats