Política 10/10/2017

Els Mossos acusen Pérez de los Cobos de no voler-se coordinar durant l'1-O

En l'informe que han enviat al TSJC expliquen que el comandant de la Guàrdia Civil va suspendre totes les reunions previstes

Enric Borràs
1 min
Una parella de mossos davant l’Escola Gili Gayà de Lleida, un dels centres de vot de l’1-O.

BarcelonaEls representants dels Mossos d'Esquadra que es van presentar l'1 d'octubre a les 10.00 h a la seu de Barcelona de la Delegació del govern espanyol a Catalunya en van haver de marxar sense tenir-hi la reunió prevista. A l'informe que han lliurat avui a la magistrada Mercedes Armas, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), expliquen que l'encarregat de coordinar l'operatiu policial per impedir el referèndum, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, es va negar a coordinar-se amb els Mossos d'Esquadra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts que han tingut accés a l'informe de la policia catalana, a la Delegació del govern espanyol els van comunicar que no es faria ni la reunió de les 10.00 h ni cap altra de les que hi havia programades durant el dia. Tot i això, la Guàrdia Civil ha lliurat a l'Audiència Nacional un informe que acusa els Mossos "d'inacció flagrant" durant el dispositiu del dia del referèndum.

La magistrada Mercedes Armas havia ordenat a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra que impedissin el referèndum i tanquessin els col·legis electorals sota les ordres del cap del gabinet de coordinació i estudis de la secretaria d'estat de Seguretat, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. Tot i la manca de coordinació, els Mossos afirmen que van clausurar el doble de col·legis electorals que els dos cossos policials espanyols junts.

stats