CANVI DE CICLE
Política 29/08/2014

El Sindicat de Policies de Catalunya avisa que el 9-N els Mossos hauran de fer complir la llei i la Constitució

L'organització recorda que els agents tenen ideologies diverses però que han d'actuar amb "absoluta neutralitat política i imparcialitat"

Ara
1 min

BarcelonaEl Sindicat de Policies de Catalunya ha emès un comunicat aquest divendres per aclarir que, de cara al 9-N, la tasca dels Mossos d'Esquadra és fer "complir la llei". Així, davant algunes hipòtesis sorgides sobre si contribuiria a celebrar una consulta suspesa pel Tribunal Constitucional, el sindicat recorda que la llei 10/1994 de la Policia de Catalunya, aprovada pel Parlament, determina que els Mossos han de "fer complir en tot moment la Constitució, l'Estatut d'autonomia i la legislació vigent" i han d'actuar "amb absoluta neutralitat política i imparcialitat" i d'acord amb les ordes dels seus superiors, tot i que "l'obediència deguda no pot emparar ordres que comportin l'execució d'actes que constitueixin manifestament delicte o que siguin contràries a la Constitució o a les lleis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el secretari general del sindicat, David José, reconeix: "Cadascun dels agents te les seves pròpies conviccions polítiques i socials, però tots hem de servir tots i cadascun dels ciutadans que hi ha a Catalunya amb total neutralitat política". Per tant, José demana als polítics "que canviïn aquesta llei si no hi estan d'acord" i pretenen que els Mossos desacatin la Constitució. "Nosaltres hem de complir la llei", insisteix.

stats