Política 18/11/2019

El director dels Mossos diu que "l'autocrítica és necessària" però que no pot qüestionar el projecte

En una valoració de les actuacions de l'últim mes, el cap polític del cos assegura que l'organització ha de "sortir més reforçada"

P.e.
2 min
Agents antidisturbis dels Mossos en una de les protestes a l'exterior del departament d'Interior

BarcelonaEl cap polític dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, el director del cos, ha enviat una carta a la plantilla per fer balanç de les protestes i els aldarulls de l'últim mes per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. "L'autocrítica és necessària i no hi podem ni hi volem renunciar", ha dit Ferrer en la seva missiva, però ha afegit que aquesta autocrítica "no es pot convertir en un qüestionament general del projecte, i la principal garantia per a tothom és que a la policia de la Generalitat sempre es revisen totes les actuacions i, quan s'escau, s'apliquen els procediments interns per corregir-les". En aquest sentit, el director dels Mossos ha subratllat que la situació "ha estat tant complexa com excepcional i que, per tant, la revisió crítica ha d'evitar recrear-se només en actuacions concretes, sinó que ha de ser integral, del dispositiu sencer".

En la carta que ha enviat aquest dilluns a tots els agents, Ferrer ha considerat que els entrebancs i els desencerts que s'hagin pogut produir en les quatre setmanes de mobilitzacions s'han de transformar "en oportunitats" perquè l'organització "surti més reforçada". "Tot i que després d'unes setmanes amb molta tensió als carrers és probable que les reivindicacions continuïn, no vull deixar d'agrair-vos la feina que heu fet i que seguireu fent", ha defensat el cap polític dels Mossos, que ha assegurat que s'han resolt "situacions d'una gran complexitat operativa sense desdibuixar ni renunciar als principis d'actuació: la congruència, l'oportunitat i la proporcionalitat". "Malgrat les crítiques i la incomprensió que poden generar algunes actuacions, també són moltes les institucions i les persones que em traslladen el seu agraïment i la seva confiança en la vostra feina", ha remarcat Ferrer.

"Hem passat unes setmanes molt complexes en les quals hem hagut d'afrontar un escenari al carrer que ha posat i segueix posant a prova la policia de la Generalitat", ha valorat el director dels Mossos. "Unes setmanes de mobilització permanent, amb llargues jornades de treball i tensió incessant que l'organització està superant, una dedicació que reforça sense fissures la meva confiança en tots els membres del cos", ha afegit. "Som una policia arrelada a la cultura i al poble del qual neix. Som una policia moderna i democràtica que ha crescut gràcies a l'esforç de molta gent. Som una policia que manté intacta la vocació de protegir a la ciutadania a la que servim gràcies a la dedicació de molts professionals que hi doneu el millor de vosaltres mateixos", ha conclòs Ferrer en la seva missiva: "La nostra responsabilitat és vetllar perquè segueixi creixent i servint la ciutadania de Catalunya amb excel·lència i professionalitat".

stats