Política 08/11/2014

Els Mossos frenen un enfrontament entre independentistes bascos i espanyolistes a plaça Sant Jaume

Tensió després que un espanyolista hagi estirat i llançat a terra una estelada que havien desplegat un grup d'independentistes bascos que anaven a manifestar-se. Hi ha hagut empentes i insults, però la policia catalana ha evitat enfrontaments

M.colomer
1 min
Independentistes bascos i unionistes espanyols, enfrontats a la plaça Sant Jaume / FERRAN FORNÉ

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per evitar enfrontaments entre un grup d'independentistes bascos que han desplegat estelades i ikurriñes i pancartes al final d'una concentració espanyolista organitzada per Libres e Iguales. Segons han explicat testimonis, els independentistes tenien previst manifestar-se a les dos quarts d'una quan un dels espanyolistes ha estirat una de les estelades que lluïen i l'ha llançat a terra. L'acció ha actuat com una autèntica guspira.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els independentistes bascos, vinguts expressament d'Euskadi amb motiu del 9-N, han desplegat pancartes per l'acostament de presos bascos i ikurriñes i han cridat consignes independentistes. Els espanyolistes han reaccionat amb amb crits d'"assassins" i empentes.

Després de minuts de tensió i enfrontaments, els Mossos han aconseguit controlar la situació separant els dos grups. De fons, mentre duraven els enfrontaments, ha sonat de forma reiterada per la megafonia de l'acte de Libres e Iguales l'himne d'Espanya. Ciutadans espontanis han demanat als independentistes bascos que no caiguessin en la provocació dels espanyolistes i evitessin enfrontaments.

stats