Política 20/06/2019

Els Mossos detenen una regidora de la Seu d'Urgell i cinc persones més dels CDR per incidents en la vaga del 21-F

Els detinguts, també de la CUP, recorden que no se'ls va identificar durant les mobilitzacions

Ara / Acn
2 min
Els Mossos detenen una regidora de la Seu d'Urgell per incidents en la vaga del 21 de desembre

La Seu d'UrgellEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous a la tarda la regidora de la CUP de la Seu d'Urgell, Xènia Antona, i l'exregidor, Pau Lozano, juntament amb un altre militant del partit, acusats de delictes de desobediència, resistència, desordres públics i atemptat a l'autoritat durant la vaga general del 21-F. Al matí, els Mossos també havien detingut dos membres del CDR de l'Alt Urgell amb les mateixes acusacions, i les detencions dels membres de la CUP han tingut lloc mentre s'estava fent una concentració de suport a aquests dos detinguts a les portes dels jutjats. Tots cinc han sigut ja alliberats. Fonts de la Plataforma de Suport als Encausats han explicat que els agents han traslladat els detinguts davant del jutge de guàrdia i que s'han negat a declarar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes cinc persones formen part del grup de set militants de la CUP i membres del CDR de l'Alt Urgell que van rebre una citació per anar declarar per la vaga del 21-F. Cap d'ells es va presentar al jutjat la data que havien sigut citats i la setmana passada dos ja van ser portats pels Mossos als jutjats. Aquest dijous ha passat el mateix amb la resta.

El col·lectiu Encausades ha enviat un comunicat per criticar les detencions de Susanna Edo i Ivan Garriga, tots dos membres del CDR Alt Urgell, i de Pau Lozano, Xavier Massallé i Xènia Antona, aquesta última regidora de la Seu i membre de la CUP. En un vídeo fet públic a les xarxes socials, Antona ha denunciat que no havia estat identificada durant la vaga del 21 de febrer i que la seva detenció es deu a l'existència de "fitxers policials i polítics", tenint en compte que hi havia "milers de persones" manifestant-se aquell dia al carrer.

Cap a les 12 del migdia la policia els ha anat a buscar a casa seva i al seu lloc de treball, respectivament, i els han traslladat fins a la comissaria de la Seu. A través de les xarxes, el CDR ha convocat concentracions davant dels jutjats on se'ls ha traslladat.

Segons el comunicat, als encausats se’ls imputa pels delictes de desobediència, resistència, desordres públics i atemptat a l’autoritat per la seva participació en la vaga general del 21 de febrer. Cap d’ells, però, havia sigut identificat ni detingut durant la jornada.

stats