El cap dels Mossos envia una carta al cos abans de la sentència: "Complirem les ordres de jutges i fiscals"

Eduard Sallent demana als agents que facin confiança en les decisions de la cúpula ja que els pròxims dies "es publicarà molta informació interessada"

El cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha enviat una carta al cos abans de la sentència del judici al Procés i davant l'escenari de "mobilitzacions massives" de la ciutadania com a resposta. "Com sempre fem, aquests dies els mossos garantirem l'ordre públic, els drets de totes les persones i donarem compliment en tot moment a les ordres que ens puguin donar jutges i fiscals", ha recalcat Sallent en la missiva.

"Per fer-ho hem dissenyat un dispositiu per a tot Catalunya en què col·laborarà activament el Cos Nacional de Policia i la Guardia Civil", ha precisat el cap dels Mossos d'Esquadra, que ha demanat als agents que facin confiança en les decisions de la cúpula, ja que els pròxims dies "es publicarà molta informació interessada d'uns i altres" sobre el que fan i el que faran. En paral·lel, la carta anuncia que s'ha fet un plantejament progressiu en els horaris del cos que vol afectar al mínim la jornada: "La voluntat és afectar les vostres condicions de treball només quan sigui necessari i les unitats que calguin".

"Som conscients de l'esforç que hem de fer davant d'aquestes circumstàncies i us agraïm l'elevat compromís i professionalitat que hem pogut copsar en les trobades que hem mantingut amb vosaltres", s'insisteix en la missiva enviada per Sallent a tot el cos de Mossos d'Esquadra. "Us agraeixo l'esforç que heu fet fins ara i el que fareu els pròxims dies. Sé que ho farem bé i que complirem la nostra comesa", finalitza el cap dels Mossos, que el passat 3 de juny va assumir el càrrec en substitució de Miquel Esquius.

Interior avisa els bombers que no es poden manifestar amb uniforme

La conselleria d'Interior, a través de la direcció general de Bombers, ha enviat una nota informativa a tots els parcs per recordar que no està permès l'ús de l'uniforme "en situacions alienes a la prestació de servei". El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Manel Pardo, avisa que l'ús de l'uniforme en aquests casos es consideraria "una falta greu" en virtut del Decret 216/1995 i de la Llei 5/1994. "Vindran dies excepcionals on la unitat és imprescindible. Des del govern s'anima a la desobediència civil, però com una galleda d'aigua freda rebem aquesta nota que només complau els enemics de Catalunya. És una al·lusió perquè no repetim el que vam fer l'1 d'Octubre?", s'ha preguntat el col·lectiu Bombers per la República, que s'ha mostrat "molt decebut" per aquesta nota informativa.

"No acceptem ni intimidacions, ni paternalismes. Encara tenim companys encausats per sortir uniformats el #2Oct i #3Oct acusats de malversació i aquesta nota és un menyspreu a la seva lluita en defensa de la llibertat i la democràcia. Realment cal la nota? Amb quina finalitat?", s'han continuat qüestionant des de Bombers per la República. "Ens vam comprometre a defensar el nostre poble, i així sempre ho farem, i si cal amb uniforme i el casc", han finalitzat des de l'associació de bombers independentistes.

Més continguts de