Política 25/09/2019

Els Mossos analitzen paquets sospitosos apareguts davant les seus d'Òmnium, l'ANC, ERC i Podem

Els agents han fet les comprovacions preceptives i s'han emportat els objectes

Ara
2 min
Els Mossos s'emporten l'artefacte de la seu d'Òmnium Cultural

BarcelonaAgents dels Mossos d'Esquadra han acudit aquest dimecres a analitzar tres paquets sospitosos (un bidó amb un líquid verd) que han aparegut davant les seus d'Òmnium, l'ANC, ERC i Podem, segons ha avançat 'El Periódico' i ha confirmat l'ARA. Segons fonts dels Mossos d'Esquadra han informat posteriorment a Europa Press, es tractava d'artifactes simulats i sense càrrega explosiva.

A hores d'ara les comprovacions a totes tres seus ja s'han fet, s'ha tornat a la normalitat i el carrer torna a estar obert a la circulació. En el cas de l'ANC, un veí ha trobat el paquet de matinada, cap a la 1.00 h, i ha donat la veu d'alarma, la qual cosa indica que algú els pot haver deixat tots tres paquets durant la nit. Els Tedax i la policia científica han treballat seguint el procediment habitual i s'han emportat l'objecte com a prova.

" "No li donem més importància. És una broma de mal gust", ha dit la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en declaracions als mitjans: "Senzillament es vol generar un estat d'ànim allunyat de la realitat". En aquest sentit, ha demanat "tranquil·litat": "Seguim ferms i determinats. Continuem treballant en les mobilitzacions per donar resposta a la sentència".

L'artefacte que ha aparegut aquest matí a la seu d'Òmnium

D'altra banda, els especialistes també han fet les comprovacions necessàries a Òmnium per descartar que es tracti d'un objecte perillós, segons apunten fonts de l'entitat, i també s'han emportat el paquet, un bidó amb un dibuix de la bandera espanyola i un missatge escrit a mà que posa: "La República no existeix, idiota".

stats