Política 22/11/2016

Mundó consideraria “una mala decisió” que l’estiu separés la llei de transitorietat i el referèndum

El conseller de Justícia assegura que el referèndum es farà amb el cens que s’utilitza en totes les eleccions

Acn
2 min
Carles Mundó: “El TC s’ha convertit en el noi  dels encàrrecs del govern espanyol”

BarcelonaEl conseller de Justícia, Carles Mundó, és partidari que la llei de transitorietat jurídica s'aprovi al Parlament just abans de convocar el referèndum d'independència. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mundó ha explicat que consideraria "una mala decisió" que entre l'aprovació de l'una i la convocatòria de l'altre hi hagués l'estiu al mig. "Seria un temps excessiu i aquest escenari no es pot tenir en compte", ha considerat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mundó ha subratllat que serà el Parlament qui decideixi quan s’aprova la principal llei de desconnexió, "que pot ser un bon instrument per establir la legalitat d'acord amb la qual es faci el referèndum". "Pot ser que la llei s’aprovi al juliol o al setembre, pot ser que s’aprovi al juliol i el referèndum es convoqui al juliol... Hem d’esperar que els fets passin per poder-los valorar", ha afegit. A més, el conseller de Justícia ha assegurat que el referèndum se celebrarà amb el cens que s’utilitza en totes les eleccions i ha defensat que la participació és el que farà que sigui vinculant. "Si es constata que una gran majoria opina d’una manera o d'una altra, és una vinculació i una força de la gent que no podrà ser desatesa per ningú".

De totes maneres, el titular de Justícia ja ha avançat que "seria una mala decisió que entre l’aprovació de la llei i la convocatòria i la celebració d’un referèndum passés un temps excessiu i, per descomptat, que hi hagués l’estiu al mig”. Un escenari que, segons Mundó, "no es pot tenir en compte".

En el debat de política general del passat setembre JxSí i la CUP van acordar celebrar el referèndum "com a molt tard" al setembre que ve i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el seu discurs, va situar l’aprovació de les lleis de desconnexió a finals de juliol del 2017.

La "catifa vermella" de Daniel de Alfonso

Durant l'entrevista d'aquest dimarts, Mundó ha lamentat que el Tribunal Suprem hagi confirmat la suspensió de 3 anys a Santiago Vidal per haver redactat una constitució catalana. "No es pot justificar que se l'aparti 3 anys de la seva feina per un acte que s'emmarca en la llibertat d'expressió", ha opinat.

Mundó ha comparat la suspensió de Vidal amb la situació de l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso, que "va participar en el joc brut i la guerra bruta contra adversaris polítics", però que "ha reingressat amb normalitat a la carrera judicial" i "se li ha concedit" un trasllat. "Mentre a algú se l'aparta per fer un acte de llibertat d'expressió, a un altre per fer un acte condemnable i propi de les males arts i la guerra bruta se li estén la catifa vermella", ha criticat.

stats