Política 21/02/2017

Mundó critica les "visites pastorals" de Sáenz de Santamaría i reclama "fets", més que paraules

El conseller de Justícia titlla de "màrqueting" l'operació diàleg del govern espanyol

Ara
2 min
El conseller de Justícia, Carles Mundó, atenent els mitjans aquest dimecres al Parlament / Pol Solà. ACN

BarcelonaL'endemà que la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, compartís un acte amb empresaris amb el vicepresident, Oriol Junqueras, i es reunís amb diverses entitats a Barcelona, el conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, ha criticat les seves "visites pastorals" i li ha reclamat "fets" més enllà de les paraules.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que el govern espanyol –que ha fet declaracions contraposades dels últims dies– s'ha fet un "embolic" i s'ha fet evident que l'operació diàleg, segons Mundó, és "màrqueting". Mundó ha donat resposta així a les declaracions que el delegat del govern espanyol, Enric Millo, va fer el cap de setmana en què va asseverar que hi havia trobades secretes entre tots els nivells de la Generalitat i la Moncloa. Unes trobades que el mateix cap de files del PP al Parlament, Xavier García Albiol, va negar rotundament i ahir el president espanyol, Mariano Rajoy, tampoc en va aclarir res. El govern de la Generalitat va desmentir Millo el mateix diumenge, quan va insinuar la negociació encoberta.

En relació a les declaracions del president del grup Prisa, Juan Luís Cebrián, al diari 'El Mundo', en què apostava per suspendre l'autonomia a Catalunya, el conseller de Justícia ha dit que estava "fora de la realitat".

Tal com ha reiterat el Govern a través de la portaveu, Neus Munté, i el mateix president, Carles Puigdemont, el conseller de Justícia s'ha mostrat disposat a parlar amb tothom i "fins l'infinit", però ha reclamat que el govern espanyol també estigui disposat a abordar el referèndum. Un dels reptes d'aquesta legislatura, ha manifestat, és donar "veu" a la ciutadania a través d'un referèndum.

stats