Política 09/01/2017

Munté assegura que Artur Mas seria un "bon candidat" del PDECat en unes noves eleccions

La consellera de la Presidència també valora Puigdemont com un "actiu importantíssim" per a la nova Convergència

Ara
2 min
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va comparèixer ahir en roda de premsa després de la primera reunió ordinària del nou executiu.

BarcelonaUn any després de la marxa d'Artur Mas i l'ungiment de Carles Puigdemont com a presidenciable, la consellera de la Presidència, Neus Munté, que també va ser sondejada per substituir Mas, ha valorat aquest dilluns en una entrevista a TV3 possibles futurs candidats del PDECat en unes eleccions. Com a conseqüència del 'no' de Puigdemont a tornar-se a presentar com a cap de llista en els pròxims comicis –sempre que aconsegueixi fer efectiu el referèndum–, el PDECat està a la recerca d'un eventual cap de llista: sonen noms com el mateix Mas, Munté o l'actual presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada sobre aquest relleu, Munté ha remarcat que la "prioritat" de la legislatura és ara el referèndum i ha destacat la "coherència" de Puigdemont però també ha admès que és una assignatura pendent de la formació. No ha descartat cap opció, tampoc que ella mateixa sigui candidata. Ha definit Puigdemont com un "actiu importantíssim" i ha subratllat la seva "coherència" en dir que no s'hi tornaria a presentar, però també ha fet menció de l'expresident de la Generalitat: "Artur Mas seria un bon candidat perquè és un actiu enorme". A més, ha destacat que és una figura encara "molt vigent".

El futur de Puigdemont neguiteja el PDECatMunté ha destacat la figura de Mas al capdavant de l'executiu, sobretot per la celebració del procés participatiu del 9 de novembre. "És un actiu enorme", ha assegurat. Mas serà jutjat al febrer precisament per haver organitzat el procés participatiu i està acusat de desobediència i prevaricació. Si es complís la pena que demana el fiscal, deu anys d'inhabilitació com a càrrec públic, Mas no podria ser escollit com a diputat ni president.

En tot cas, Munté ha afirmat que "no hi ha preocupació" al partit per al relleu de Puigdemont i ha afegit que quan hi hagi una data electoral –ha parlat d'eleccions constituents després del referèndum– seran els associats del PDECat, ha assegurat, els que decidiran el cap de llista de la nova Convergència.

stats