Política 27/01/2017

Puigdemont i Munté desmenteixen "categòricament" Santi Vidal

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, reitera que les declaracions del senador "no s'ajusten a la veritat"

Ara
2 min
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' / @maticatradio

BarcelonaLa portaveu del Govern, Neus Munté, ha desmentit "categòricament" les paraules de l'exjutge Santi Vidal, en què anunciava que la Generalitat ha aconseguit il·legalment les dades fiscals de tots els catalans per preparar la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio i, posteriorment, en una piulada, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha refermat les declaracions de la consellera: "Qui pot explicar el que fa el Govern són els seus membres. I quan s'expressen amb la claredat de Neus Munté refermen el compromís de fer-ho bé".

Munté ha assegurat que el Govern no ha recollit cap dada de forma irregular i que actua amb el "màxim rigor" i de forma "exemplar". I ha recordat que ja ahir el Govern va desmentir l'exjutge i que també ho va fer ERC, el seu partit. En tot cas, Munté no ha volgut entrar en les mesures que creu que hauria de prendre la formació d'Oriol Junqueras sobre Santi Vidal.

Sobre les suposades llistes que l'executiu també hauria fet de jutges independentistes i pro unitat d'Espanya –Vidal havia dit que l'executiu tenia aquesta informació sobre "els 801 jutges espanyols a Catalunya"–, Munté també ho ha desmentit. "El Govern no fa llistes i és evident que hi ha jutges que són independentistes i d'altres que no, i això és així", ha considerat.

Vidal va fer aquestes declaracions en el marc d'una campanya de la formació republicana per explicar el procés de construcció de la república catalana.

L'endemà que transcendissin les declaracions de l'exjutge, que va treure a la llum 'El País, sobre la suposada captació "il·legal" de dades fiscals, ERC ha citat l'exjutge per prendre decisions.

El portaveu del partit, Sergi Sabrià, també en declaracions a Catalunya Ràdio, ha reiterat que les declaracions de l'exjutge i senador d'ERC "no s'ajusten a la veritat".

stats