Política 08/06/2017

Munté avisa l'Estat que encara és a temps d'autoritzar un referèndum pactat

La consellera de Presidència reclama que s'escolti "la majoria social" que demana poder votar

Gerard Pruna
2 min
El Govern confia aprovar els comptes malgrat  els avisos de la CUP

BarcelonaQuan falten menys de 24 hores perquè s'anunciï la data i la pregunta del referèndum, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha avisat aquest dijous l'Estat que encara és a temps d'autoritzar un referèndum pactat. Després que la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, alertés que "el govern espanyol no és d'anunciar, és d'actuar, i quan hagi d'actuar, ho farà", Munté ha afirmat que li agradaria que la resposta de l'executiu de Mariano Rajoy a l'anunci de la data i la pregunta fos asseure's i pactar el referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, ha apuntat que no sap quina serà la resposta del govern espanyol, però ha afegit que li agradaria que en fos una que "passés pel respecte a una majoria parlamentària i social en relació amb una qüestió tan senzilla com és poder votar i fer un referèndum". "Aquesta és la reacció que voldríem, que haguéssim volgut abans i que encara estan a temps de fer", ha afegit.

Pel que fa a l'acte de demà al Palau de la Generalitat, en què el president, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, anunciaran la data i la pregunta del referèndum, Munté ha reconegut que no hi haurà cap signatura de document o d'acord de Govern, sinó que es farà a través d'una declaració institucional. Això sí, ha remarcat que l'acte tindrà una gran rellevància.

Consellers convocats a les 9.30 h

Els primers a conèixer la data i la pregunta de la boca del president seran els consellers. A les 9.30 h, Puigdemont els ha convocat a tots a una reunió extraordinària del consell executiu. Serà el preludi de l’acte que tot seguit es farà al Pati dels Tarongers. Allà el Govern compartirà protagonisme amb els diputats de la CUP i de Junts pel Sí –entre els quals, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

stats