Política 12/04/2014

Muriel Casals: "El president de la Generalitat ens convocarà a les urnes, segur, està compromès"

La presidenta d'Òmnium Cultural assegura que Europa no permetria que el govern espanyol suspengués l'autonomia de Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, s'ha mostrat convençuda aquest dissabte que se celebrarà la consulta prevista pel 9-N, si no és en el marc de la legislació espanyola, a l'empara la llei de consultes catalana. "Crec que el president de la Generalitat ens convocarà a les urnes, segur, està compromès", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Així s'ha expressat després de les declaracions que ha fet el catedràtic de ciència política i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Ferran Requejo, en què ha afirmat que no creu que el 9 de novembre se celebri la consulta per la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casals ha assegurat que l'Estat no suspendria l'autonomia de Catalunya per impedir la celebració de la consulta sobiranista perquè -ha dit- Europa no ho permetria. "Hi ha coses que els països membres de la UE no poden fer, i no les faran sota perill de ser expulsats", ha argumentat. Així mateix, la presidenta d'Òmnium ha explicat que si el resultat de la consulta és favorable a la independència, sigui vinculant o no, caldrà iniciar un llarg i dur període de negociació en el qual caldrà ser "pacients i molt generosos".

stats