Política 28/06/2014

Muriel Casals anuncia una campanya "pel doble sí" en ser reelegida presidenta d'Òmnium Cultural

Crida la societat civil a treballar amb la "màxima unitat" i avisa el Govern que els té "al costat mentre segueixi el camí a què s'ha compromès"

Acn
3 min
Muriel Casals, aquest dissabte, reelegida com a presidenta d'Òmnium Culturla / ACN

BarcelonaÒmnium Cultural impulsarà una "campanya pel doble sí" treballant "des de la màxima unitat amb les organitzacions" de la societat civil i, en especial, amb l'ANC i l'AMI. Així ho ha anunciat la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, que aquest dissabte ha estat reelegida en el càrrec per als pròxims quatre anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A 134 dies per la consulta del 9-N, Casals ha recordat que l'entitat "destinarà tots els seus esforços" per convèncer els ciutadans de la necessitat que Catalunya sigui un estat independent. La presidenta d'Òmnium, a més, ha advertit el govern que "ens té al costat mentre segueixi el camí a què s'ha compromès" i ha demanat respecte i tenir respecte per a aquells que no defensen la mateixa posició.

En la seva intervenció, Muriel Casals ha recordat que el seu aterratge al capdavant de l'entitat cultural va coincidir amb la gran manifestació del 10 de juliol del 2010 que va convocar l'organització per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional contra l'estatut.

Muriel Casals també ha explicat que ben aviat "impulsarem una campanya pel doble sí des de la societat civil". Per fer-ho, Òmnium confia a treballar "des de la màxima unitat amb les organitzacions amb les que ja estem actuant conjuntament: l'ANC i l'AMI". L'entitat treballarà amb "tots els seus esforços" perquè Catalunya sigui un estat independent. I avisa el govern que té el deure de seguir amb el full de ruta marcat: "Volem que el govern sàpiga que ens té al costat mentre segueixi el camí que s'ha traçat, a què s'ha compromès".

Entre la feina feta darrerament per Òmnium, Muriel Casals s'ha referit especialment a l'acció 'Catalans want to vote' del passat 8 de juny. "Hem dit al món que volem votar i ho hem expressat amb l'acció dels castells", s'ha felicitat la presidenta per dir que amb activitats com aquestes "fem pinya per fer possible el que semblava impossible".

La presidenta de l'entitat cultural ha reclamat per a Catalunya "un tracte digne amb totes les altres nacions del món" un fet que passa, ha assegurat, per "votar si volem o no ser independents, constituir-nos en Estat". Per a la seva entitat la resposta és clara: "Sí que volem. Volem ser més lliures i més dignes", ha clamat. I també vol "convèncer, des de la democràcia i el civisme, tots els que encara en dubten".

Per tot plegat, Òmnium Cultural promet fer un "gran esforç" per aconseguir que Catalunya pugui votar i esdevenir "un país normal", tal com resa la campanya que està duent a terme l'entitat.

A l'assemblea també han assistit, com a convidats, representats dels partits polítics i d'entitats de la societat civil com Plataforma per la Llengua, la Taula del Tercer Sector, membres de la plataforma Som Escola, l'IEC, l'ANC, entre d'altres.

Casals encapçalava l'única candidatura que s'havia proclamat a les eleccions a la Junta Directiva. Òmnium escull el 50% dels membres de la seva junta cada dos anys i aquesta vegada, al costat de Casals, també han estat escollits Joan Abellà com a vicepresident segon, Quim Torra, vicepresident tercer i Pere Carles en el càrrec de tresorer. La resta de membres de la candidatura que acompanyaran la presidenta són els vocals Gerard Birbe, Jordi Cuixart, Lluïsa Julià, Marcel Mauri, Marta Colomer, Xevi Montoya, Oriol Sagarra, Rita Marzoa i Joaquim Colominas. En aquestes eleccions, en què els socis han pogut votar de manera electrònica, han participat 3.424 persones.

Els socis d'Òmnium també han aprovat la gestió realitzada per l'entitat i les seves 30 seus territorials en els darrers mesos i han aprovat uns comptes que contenen un 95% de finançament privat a través de les quotes dels socis i de mecenatge.

stats