Cultura
Política 20/12/2011

Muriel Casals: “En aquesta legislatura la Generalitat ha d'aconseguir la sobirania fiscal”

La presidenta d'Òmnium Cultural assenyala el “tancament de caixes” com a mesura de pressió si no s'aconsegueix el pacte fiscal

Ara
1 min
Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, durant l'entrevista a 'Els matins' de TV3

BarcelonaMuriel Casals considera que si la Generalitat gestionés els impostos, l'economia catalana “aniria millor”. En aquest sentit, insta el Govern català a aconseguir la “sobirania fiscal” en aquesta legislatura i assenyala el “tancament de caixes” com a mesura de pressió si no s'aconsegueix el pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Els matins de TV3, la presidenta d'Òmnium Cultural ha valorat el discurs de Mariano Rajoy i ha dit que “algunes” de les mesures són “de sentit comú” en un moment conjuntural de crisi econòmica. Casals, que també és professora d'economia a la Universitat Autònoma de Barcelona, subratlla que la “pressió fiscal” –més impostos– s'ha de fer “molt bé” perquè no sigui contraproduent, i, en aquest sentit, ha exhibit prudència a l'hora de vaticinar l'actuació del nou executiu espanyol: “no estic segura que Rajoy ho faci gaire bé”, i ha posat en dubte la seva capacitat de generar confiança.

Casals titlla “d'error” la negativa de Rajoy de prioritzar el debat sobre pacte fiscal català i ratifica les paraules de Duran i Lleida d'aquest dilluns en el debat d'investidura, en què va assegurar que “Espanya ens està fent més pobres”.

Casals defensa la viabilitat d'una hisenda pública catalana que recapti tots els impostos i assegura que Òmnium Cultural està estudiant el model per fer-ho una realitat.

stats