DEBAT NACIONALISME
Política 24/10/2013

Margallo: "El nacionalisme excloent es cura llegint i, a més, viatjant"

El ministre ha afirmat que el govern aposta pel "multilateralisme com a concepte oposat a l'unilateralisme"

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo, s'ha mostrat avui "absolutament convençut" que "el nacionalisme excloent es cura llegint i, a més, viatjant", i ha afirmat que el govern aposta pel "multilateralisme com a concepte oposat a l'unilateralisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Margallo ha fet aquestes declaracions durant l'acte de celebració del Dia de les Nacions Unides, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Madrid, i en el qual ha participat al costat de l'alcaldessa, Ana Botella.

El ministre ha reivindicat l'ONU com a solució, als seus inicis, als problemes de divisió i polarització als quals feien front les nacions després de la II Guerra Mundial. L'ONU afronta en l'actualitat altres desafiaments, ha dit Margallo, basant-se en el "multilateralisme com a essència de les relacions internacionals".

L'executiu, ha afirmat, aposta per aquest concepte, reflectit a la llei d'acció i del servei exterior, i que és, segons Margallo, el que regeix l'actuació del govern en la crisi oberta a Síria, el principal desafiament al qual s'enfronta l'ONU.

La fidelitat d'Espanya a l'ONU és "l'estrella polar de la política exterior", i Margallo ha insistit en la importància d'aconseguir un lloc al Consell de Seguretat de les Nacions Unides. "Espanya és conscient que, dins del pes que té en la comunitat internacional, té unes obligacions irrenunciables", ha afirmat.

Margallo ha demanat als ambaixadors que han assistit a l'acte que transmetin als seus països que Espanya té "mèrits i ganes més que suficients" per formar part del Consell de Seguretat.

Ha manifestat que Espanya "creu en les seves possibilitats i defensa les seves conviccions", entre les quals ha destacat "la pau, el progrés i els drets de l'home".

stats