Publicitat
Publicitat

UGT i CCOO mantenen l'aposta pel concert econòmic després de reunir-se amb el PSC

Pere Navarro només aconsegueix acostar posicions sobre la necessitat d'un gran consens al Parlament en una trobada amb Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha reunit amb el líder d'UGT, Josep M. Àlvarez, i el de CCOO, Joan Carles Gallego, per mirar d'acostar posicions de cara a la cimera del pacte fiscal que tindrà lloc dijous, i ho ha aconseguit només a mitges. Els sindicalistes consideren que cal bastir un gran consens que inclogui el PSC, però mantenen que el model de finançament ha de ser el concert econòmic, cosa que els socialistes rebutgen.

Pel que fa a les formes, hi ha hagut coincidència total, perquè el consens a Catalunya permetrà, diuen, negociar amb més força a Madrid. Pel que fa als continguts, Navarro ha intentat treure ferro a les discrepàncies i ha assegurat que "el nom no fa la cosa" i que el debat no pot estar "segrestat" pels noms, però Àlvarez s'ha refermat en l'aposta pel concert econòmic de forma més contundent que Gallego.

On tots tres estan d'acord és que una millora del finançament ha de servir per mantenir l'estat del benestar i que una nova Agència Tributària ha de permetre lluitar amb més eficàcia contra el frau fiscal.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT