Política 22/05/2012

Navarro i Duran defensen un model de pacte fiscal que no busqui la "confrontació" amb Espanya

El primer secretari del PSC i el líder d'Unió s'han reunit durant poc més d'una hora per mirar d'acostar posicions sobre l'acord de finançament

Pere Martí
1 min
Duran i Navarro, a la seu del PSC

BarcelonaPere Navarro i Josep A. Duran i Lleida aposten per un model de pacte fiscal que no busqui la "confronació" amb el govern espanyol i eviti el xoc de trens. Després d'una hora llarga de reunió, ambdós han defensat la necessitat d'arribar a un consens ampli a Catalunya, que si és possible inclogui el PP, perquè aleshores el Govern tindrà més força per negociar amb Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però més enllà de la voluntat de consensuar un model, la reunió no ha servit per avançar en la lletra petita, cosa que faran en una nova trobada el proper dimarts 29, un dia abans de la cimera de tots els partits convocada pel president de la Generalitat, Artur Mas. En la lletra petita hi continua havent desacord en tres temes fonamentals: l'agència tributària, que CiU vol pròpia i el PSC compartida amb l'Estat, la sortida de la LOFCA, que el PSC no veu clara, i finalment quina ha de ser la quota de solidaritat.

Tot i aquestes diferències, Navarro s'ha desfet en elogis envers Duran, destacant la seva voluntat de diàleg i contraposant-la a la rigidesa de Mas. El líder socialista ha subratllat que Duran, és "molt sensible" a la necessitat de consens, cosa que no troba "en un altre partit" en al·lusió a CDC, i referint-se a la posició del president de la Generalitat l'ha definit de "més tancada". Navarro ha insistit a Duran que estigui present a la cimera del dia 30, però aquest no ho ha confirmat a l'espera de consultar-ho amb Mas.

stats