Política 03/01/2012

Navarro sosté que el pacte fiscal és una "cortina de fum" de CiU per tapar la crisi

El nou líder del PSC ha acceptat l'oferta de Mas de parlar sobre finançament però ha advertit que també hi havia altres prioritats i altres camins per sortir de la crisi en el balanç que ha fet del primer any de govern de CiU

Pere Martí
1 min

BarcelonaDesprés que el president de la Generalitat hagi convidat el PSC a sumar-se a la seva proposta de pacte fiscal, el nou líder del socialisme català ha respost que està disposat a parlar-ne però no vol que aquest tema es converteixi en una "cortina de fum" de CiU per tapar la crisi. Pere Navarro ha insistit que hi ha altres camins per sortir de la crisi, altres alternatives, però que en tot cas el PSC defensa un pacte fiscal "federal" que aporti més diners a Catalunya. Després de la reunió que va mantenir amb el president de la Generalitat la setmana passada, Navarro ha dit que en el fet d'aconseguir més finançament "estem d'acord", però ha precisat que la seva proposta passa per un consorci entre les agències tributàries espanyola i catalana, que és diferent al model convergent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al marge del pacte fiscal, Navarro ha aprovat la figura d'Artur Mas en el seu primer any de govern, posant-li un sis, però ha suspès la seva gestió amb un tres, sobretot pel que fa a les conselleries de Sanitat i Educació. Amb tot ha evitat demanar una remodelació de l'executiu, perquè això és competència de Mas. La seva proposta per sortir de la crisi passa no només per retallar despesa sinó per polítiques de creació de riquesa i creació d'ocupació. Pel que fa als pressupostos, Navarro ha reiterat que està disposat a dialogar amb el Govern, però no els recolzarà sense negociar contraprestacions.

stats