Política 24/09/2012

Nadal rebutja la vicepresidència del Parlament que li oferia Pere Navarro

Havia d'ocupar el lloc del també socialista Higini Clotas com a compensació per haver sigut rellevat com a president del grup parlamentari

Ferran Casas
2 min

BarcelonaLa sortida de la mesa del Parlament de Catalunya d'Higini Clotas tenia un destinatari, Joaquim Nadal, fins ara president del grup parlamentari del PSC a la cambra abans que es produís el moviment de plaques tectòniques que van situar en el seu lloc Xavier Sabaté. La direcció del partit, liderada per Pere Navarro, havia pres aquesta decisió com una mena de premi de consolació a Nadal per haver-lo apartat de la direcció del grup. Nadal va condicionar acceptar aquesta solució al fet que Clotas hi donés el vistiplau. Però l'encara vicepresident del Parlament va encaixar molt malament que se l'apartés de la mesa i va anunciar que deixaria l'escó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ARA, a Nicaragua hauria arribat fa tres dies una comunicació oficial adreçada a Pere Navarro amb la renúncia de Joaquim Nadal a acceptar la vicepresidència del Parlament. Tancaria així una etapa llarga a la primera línia de la política i esdevindria diputat ras. Nadal ja va donar a entendre fa uns dies que no tornaria a anar a les llistes del PSC al Parlament. Qui fins ara havia sigut una de les figures clau de la política socialista, alcalde de Girona, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, conseller de Política Territorial i Obres Públiques i ara president del grup, no té previst acceptar ara aquesta responsabilitat. Així com Montserrat Tura ha confirmat avui la seva intenció de presentar-se a les primàries per forçar que n'hi hagi, Joaquim Nadal mai no ha manifestat la seva voluntat d'optar a tornar a ser el candidat dels socialistes catalans, que ara hauran de buscar un nou candidat a vicepresident si és que Clotas no s'ho repensa i demana a Navarro seguir en el càrrec.

stats