#NOVULLPAGAR
Política 19/12/2013

Els primers sancionats pel #novullpagar obtenen la devolució de la multa

La Plataforma Catalunya Diu Prou assegura que van ser sancionats 21.300 conductors i explica el procediment per recuperar l'import

ò.gelis
1 min
Catalunya Diu Prou

BarcelonaLa plataforma Catalunya Diu Prou ha explicat el procediment perquè el Servei Català de Trànsit retorni els imports de les sancions abonades per aquells conductors que van participar en la campanya #novullpagar de boicot als peatges de les autopistes catalanes i que van ser multats. Els primers afectats per les sancions ja han obtingut la devolució dels seus diners, amb els interessos corresponents, tal com ha explicat Jordi Ranguil, un dels primers sancionats per participar en la campanya de protesta l'estiu del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La plataforma ha remarcat que es podran beneficiar d'aquest procediment tant els conductors que van fer el pagament voluntàriament en el període de sanció reduïda com els que van esgotar la via administrativa sense resultat favorable i van abonar la sanció al final del procediment. També en aquells casos en què el vehicle va ser embargat.

Segons Catalunya Diu Prou, el nombre de conductors sancionats va ser de 21.300 amb expedient obert, tot i que 7.200 no podran utilitzar aquest recurs extraordinari perquè es tracta d'usuaris que no van respondre a la sol·licitud de dades d'identificació del conductor que es va enviar des de Trànsit en el seu moment. La resta, uns 14.000 usuaris, podran acollir-se a aquest procediment.

stats